Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети опит на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца да се събере

Снимка: cfld-bg.com

За 13.00 часа е насрочено редовно заседание на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца. Това е трети опит на Съвета да се събере след арестите на целия екип на Фонда и смяната на администрацията му на 20 април, когато ГДБОП арестува администрацията на институцията минути преди началото на заседанието на Съвета и така осуети подпомагането на около 60 деца.

Очаква се днес освен новопостъпилите случаи Общественият съвет на Фонда да разгледа близо 40 деца, чакащи за одобрение на лечението им още от 20 април. 17-те най-спешни от тях бяха гласувани още на следващия ден в извънредно заседание, свикано от новоназначения директор Владимир Пилософ. Седмица по-късно беше свикано заседание за разглеждане на останалите, но кворум не беше събран. Насроченото за 11 май заседание беше отложено от новата администрация на Фонда, без обяснение защо.

Междувременно пред BIT Красимира Величкова от ОС съобщи, че има онкологично болни деца, които са били одобрени за финансиране на лекарствата им на извънредното заседание на 21 април. Случаите им обаче не са били описани в протокола от заседанието. Днес се очаква и отговор от администрацията на Фонда дали лечението на тези деца е придвижено.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!