Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Драмата е за тези, които се опитаха да унизят президента

Снимка: БТА
Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е бил изненадан от отказа на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат. Росен Плевнелиев е един достоен и почтен човек, добави още премиерът.

Той има още задачи до 20 януари, прекрасно сме работили с него през тези години. Драмата е за други, които се опитаха да го унизят и от негово име да говорят откровени лъжи
, коментира Борисов предложението на партия ДСБ, която поиска Плевнелиев като независим кандидат-президент със заявката, че президентската институция е гарант за стабилността на евроатлантическото бъдеще на България.

Този гарант е ГЕРБ, категоричен бе Борисов. Той отхвърли варианта за предсрочни избори с риторичния въпрос - Как ще си направят Реформаторският блок, БСП или ДПС листи? Те искат да тласнат страната в хаос и да излезе, че аз съм виновен, добави премиерът, който напомни, че за президентските избори партията му ще говори след юни.

В Поморие днес Бойко Борисов, заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, откриха ново рибарско пристанище, в което са инвестирани над 11 милиона лева по оперативната програма "Рибарство и аквакултури".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!