Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спасителят" – безплатно за ученици от 8-и до 11-и клас в Родопския драматичен театър

Снимка: БГНЕС

В Родопския драматичен театър “Николай Хайтов“ ще бъде представен спектакълът “Спасителят“ от Валентин Балабанов на театрална формация "Улична банда".

Превантивно-информационният център по наркотични вещества към община Смолян организира представлението безплатно за ученици от 8-и до 11-и клас.

Спектакълът “Спасителят“ е насочен предимно към младежката аудитория и не е само театрален факт, а има и превантивна цел. Чрез средствата на театралната игра се показва нелеката история на едно 18-годишно момиче, станало наркоманка, за да не е различна от другите.

Младите хора ще имат възможността да видят схемата, в която тя е въвлечена от наркопласьора – получава дрога, проституира, получава нова доза и така до безкрай, както и опитите ѝ да се измъкне от този ад. В представлението се разказва за безскрупулността на наркоразпространителите, за които чуждият живот няма стойност, а трагедията на Нели и такива като нея са само средства за получаване на нови доходи.

Целта на представлението е да шокира младата публика, да покаже истинските причини за наркоманията и последиците от нея, посочи Мария Славчева, секретар на Общинския съвет по наркотични вещества и превантивно-информационния център към него.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!