Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинените за стрелбата срещу Митьо Очите остават в ареста

Апелативният съд в Бургас остави в ареста двамата мъже, обвинени в опита за убийство на Димитър Желязков, прострелян пред заведение в Слънчев бряг на 8 юни.

Според обвинението Георги Иванчев е произвел първите два изстрела срещу Димитър Желязков с пистолет "Макаров". Деветмилиметров. Куршумът от оръжието е засегнал в бронежилетката на Митьо Очите, който с едната ръка е държал запалена пура, а с другата се е опитал да се  предпази. Свидетел успял да извлече ранения навън и да потърси такси. Четири, пет метра преди да се качат в колата, обаче, са настигнати от Радослав Димитров, който стрелял три пъти в гръб. 

Според защитата, самата поява в заведението на еднакво облечени представители на охранителната фирма, контролирана от Митьо Очите е предизвикала  страх и паника заради криминалното му минало. Обвиняемите не се признават за виновни. 

По пистолета на Иванчев е установено още един ДНК профил, но от прокуратурата обясниха, че с оръжието той е удрял многократно един от гардовете, който след нараняванията е с 15 шева на главата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!