Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна обратното броене за президентските избори, Реформаторите изглаждат разногласия

| обновено на 26.08.16 в 12:15

Лидерите от партиите в Реформаторския блок се срещат за пореден път на "Раковска"134, за да се опитат да издигнат общ кандидат за президент с краен срок идния вторник.

Четирима души останаха в надпреварата за евентуален общ кандидат за президент на Реформаторския блок. Това са Трайчо Трайков, Гроздан Караджов, Съби Събев и професор Велислав Минеков. Засега лидерите на партиите в Блока не успяват да стигнат до единомислие. Шансове това да се случи днес също не са особено големи.

Лидерът на СДС и министър на икономиката - Божидар Лукарски, заяви, че за СДС не е приемлива кандидатурата на проф. Минеков. Министърът на отбраната и лидер на БЗНС - Николай Ненчев, повтори позицията си, че е добре да има обща кандидатура за президент на ГЕРБ и Реформаторския блок. По думите му, заради разрива между БСП и АБВ обаче не е изключено ГЕРБ да реши да се справи сама в тази среда:

И в рамките на следващата седмица да имаме готовност  да излъчим кандидат или да започнем разговори за обща кандидатура.

Председателят на ДСБ Радан Кънев каза, че единствената причина Блокът да не излъчи кандидат за президент, би била саботаж. Лидерът на Движение „България на гражданите" Меглена Кунева призова:

Да вземем това решение обмислено, спокойно и с уважение към всички кандидати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!