Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменци очакват по-чиста вода с модернизирането на пречиствателната станция

| обновено на 08.10.16 в 15:36
Снимка: Радио Шумен

Шуменци очакват по-чиста вода и природа, след като днес бяха откриха новите съоръжения на пречиствателната станция за отпадни води в града. Това стана в присъствието на премиера Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева

Изграждането на биологично стъпало с отстраняване на азот и фосфор за пречиствателната станция е част от втория етап на Проекта за интегриран воден цикъл на града. Шуменци се надяват:
Би трябвало да бъде положителен ефектът и да помогне за чистотата на водата и на природата,защото тя е необходима за всички нас.
Ще продължим да работим за Шумен, заяви премиерът Бойко Борисов.
Модернизацията е част от втората фаза на проекта за водния цикъл на града с въвеждането в експлоатация на съоръжението, приключва един от мащабните водни проекти по оперативна програма "Околна среда", в който са инвестирани общо над 62 милиона лева.
Пречиствателната станция беше един провален обект, припомни премиерът Бойко Борисов при откриването на съоръжението.
На днешния ден Шумен трябваше да върне 49 милиона от вашия бюджет, 12 милиона помощ, нещо, което 1988 година е започнато, в Шумен има вече за над 62 милиона инвестиции в екология, здраве. Над сто хиляди души ползват тази пречиствателна станция, реките на Камчия са чисти, това е важното за Шумен днес.

СнимкаВ Смядово премиерът Бойко Борисов откри първите четири санирани блока, обновени по Националната програма за енерлгийна ефективност. Предстои санирането на още  шест жилищни сгради по програмата. Документите са подготвени. Така всички панелни блокове в града ще бъдат обновени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!