Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изключителни мерки за сигурност за днешното футболно дерби

| обновено на 15.10.16 в 19:54
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията ще прегледа записите от камерите на националния стадио "Васил Левски", за да бъде установено кой е хвърлил факла в ложата на стадиона, където се намираше собственикът на сините Спас Русев. След инцидента той беше изведен от стадиона.
Още един човек е задържан от СДВР след края на мача. Той е арестуван, заради обиди срещу униформени служители на полицията.
19 души са задържани преди и по време на футболната среща в столицата между отборите на "Левски" и ЦСКА-София. Най-много са задържаните от полицията по време на шествията на двете агитки. Шестима са  арестувани при влизане в националния стадион, заради носене на забранени предмети - боксове, ножове и пиротехника. 
12 от арестуваните са задържани преди срещата. Трима от тях са хвърляли бомбички по сградата на парламента, а останалите са носели в себе си забранени предмети. Един е малолетен и е предаден на родителите си.

Полицията възстанови движението около националния стадион "Васил Левски". Отворени за движение са бул. "Драган Цанков" и булевард  "Евлоги и Христо Георгиеви". 

Полицията е взела сериозни мерки за сигурност. Група привърженици на "Левски" по-рано се опитаха да влязат в Борисовата градина от пресечката, която води към стадион "Българска армия", и от която се предполага, че ще пристигне автобусът на ЦСКА. Те обаче бяха отблъснати от части на жандармерията, които сравнително бързо заеха позиция там. 


Целият състав на СДВР е ангажиран за футболната среща. Комисар Борислав Муров, началник на "Охранителна полиция" в СДВР. 

Ще бъдат изградени филтровъчни пунктове около спортното съоръжение, където ще се проверяват лица, носещи забранени предмети и в нетрезво състояние. Ще има полиция на целия стадион, на всеки вход ще се осъществява контрол от полицията, независимо дали са гостуващи или домакини като в случаят отбора домакин, пада се ЦСКА, те допълнително, освен полицията, са наели и охранителна фирма, която ще се занимава с техните фенове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!