Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

По-бързо и лесно ще пуснем бюлетината си на днешния балотаж, пише вестник "Стандарт", уточнявайки, че този път има само една кутия за гласуване. За разлика от първия тур, днес бюлетината е с размерите на лист А4 и е нужно да се прегъне само веднъж, през средата, допълва "Телеграф".

Секции в САЩ и Европа са с променени адреси за балотажа, информира "24 часа". Това се онася за градовете Сейнт Питърсбърг, Хюстън и Сакраменто в САЩ, както и за секциите на испанския остров Палма де Майорка, германския град Мюнстер и френските градове Лион и Ница. Нов адрес е обявен и за секцията в Тараклия, Молдова.

Фейсбук "погреба" 2 милиони души, дори и основателя си Марк Зукърбъг, пише на първа страница "24 часа". От социалната мрежа тествали нова услуга, когато в петък вечер на профилите на 2 милиона потребители се появили съобщения, публикувани при смърт на съответния човек. Сред жертвите на гафа има и няколко българи, уточнява изданието.

"Стандарт" съобщава, че месец преди студентския празник осми декември легловата база в курортите ни е почти изчерпана. В Банско цените започват от 50-60 лева за два дни в къщите за гости до 200 лева в по-скъпите хотели.

Търсят място за нов парк в София, пише в заглавие "Стандарт". Всеки гражданин или фирма може да предложи терен, годен за залесяване, до 20-ти ноември, уточнява публикацията.

В зоопарка в Ловеч посетителите ще се движат свободно между животните, съобщава "24 часа". Това предвижда проект, за който все още се търсят средства. Напролет се предвижда и преобразяване на парка, казва директорът на зоокъта д-р Ивайло Станков.

5-годишно момиче спаси живота на четирима, пише "Стандарт". Бъбреците, черния дроб и сърцето на момиче от Варна, изпаднало в мозъчна смърт, бяха трансплантирани на четирима пациенти в Александровска болница, допълва изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!