Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Добрев: Всяка снежинка е апокалипсис

Кирил Добрев
Снимка: БГНЕС

От БСП обвиниха управляващите, че едни и същи снегопочистващи фирми с една и съща техника печелят поръчките за подръжката на пътищата в няколко области. Затова техниката не достига, а пътищата са непроходими. Социалистите смятат, че правителството в оставка на ГЕРБ използва усложнената зимна обстановка за предизборен пиар и като стратегия на страха. 

Природните явления се превръщат в предизборно оръжие за управляващите, а всяка снежинка е апокалипсис, коментира Кирил Добрев, според когото никога досега не е имало случай цялата Североизточна България да бъде затворена:

Трима министри вчера обясняват как са взети абсолютно всички мерки. Тези трима министри ми обясняват, че имат три хиляди снегорина, които стоят и чакат да ринат снега. Е, къде са снегорините?

От БСП настояха да се обявят фирмите, които чистят всеки определен район и да се разбере дали има фирми, които с една и съща техника печелят по няколко области.

От левицата заявиха още, че алтернатива на затворените пътища трябва да е БДЖ, но железницата разполага само с една роторна машина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!