Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Лиляна Павлова предупреди за най-опасните пътни участъци

Остава призивът от Кризисния щаб, при възможност пътуванията да се избягват.

Снимка: БГНЕС

Пътната обстановка в страната продължава да е усложнена, въпреки множеството пробиви днес по основни пътни участъци, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова. Огромни преспи и заледявания, включително по магистралите, налагат ограничения на скоростта. Остава призивът от Кризисния щаб, при възможност пътуванията да се избягват. 

Министър Павлова предупреди за най-опасните участъци: 
Това са: В началото на магистрала Струма, около 10-ти километър. Между 110-ти и 140-ти километър на магистрала Тракия. В участъка от Карнобат до Бургас по цялото протежение, както и в участъка на магистрала Хемус от Шумен до Девня. Това са участъци с много сериозни навявания. Апелираме за максимална скорост от 60 километра. Навяванията са много сериозни, идват неочаквано на моменти.
Именно, заради навявания, заледявания и преспи през голяма част от деня, остана затворен пътят за Калотина и самият граничен пункт. Пътят вече е разчистен, отворени са и всички гранични пунктове, както и проходите Петрохан, Шипка и Хаинбоаз. 
На обвиненията, отправени по-рано през деня  от БСП, че правителството на ГЕРБ използва бедствената ситуация предизборно, Лиляна Павлова отговори:
Лъжецът вика, дръжте лъжеца. Мога да кажа, че това е проява на политическа немощ и опити за политизиране на един тежък момент за българския народ.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!