Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Повечето вестници поместват на първите си страници снимки на Григор Димитров и Владимир Койлазов. Димитров спечели вчера турнира по тенис в София, а Койлазов бе отличен с „Оскар“ за технологичен принос в развитието на киноиндустрията. „Двамата българи въодушевиха нацията с успехите си“, пише СТАНДАРТ.
„Нов шамар от „Топлофикация“ ще получат столичани“, предупреждава същият вестник. „След огромната авария, която ги остави седмица на студено и без топла вода, сега дружеството готви повишаване на тарифите“, съобщава СТАНДАРТ, цитирайки изказване на председателя на съвета на директорите на дружеството - Любен Параланов, в интервю за БНР.
„Парното в София поскъпва от април“, уточнява ТРУД. „Топлофикация София“ ще поиска от Комисията за енергийно и водно регулиране по-висока цена. Оправданието е предложението на „Булгаргаз“ за увеличение на природния газ с над 32 процента от 1 април. Според енергийни експерти регулаторът ще одобри поскъпване на синьото гориво с поне 10 процента, а това ще доведе до повишаване на цената на парното и топлата вода със 7,5 - 8 на сто, допълва вестник ТРУД, а според експерт, цитиран от МОНИТОР, „КЕВР няма да позволи поскъпване на парното, по-голямо от 10 процента“.
„Сто тона стоманени конструкции бяха свалени за седем дни от втората затворена тръба на тунел „Ечемишка“, пише 24 ЧАСА. „Операцията се наложи след падането на осветителна греда, която уби жена и блокира за седмица магистрала „Хемус“, припомня вестникът. Очаква се днес по обед „Хемус“ да бъде отпушена, макар че служебният премиер Огнян Герджиков заяви, че съоръжението няма да бъде пуснато, преди да има пълна гаранция за безопасността му“, пише още 24 ЧАСА.
КАПИТАЛ DAILY пише във водещото си заглавие за „Предизвестения крах на програмата за образование и наука“. „Европейската комисия най-вероятно ще спре плащания по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, стана ясно от писмо до българските власти. Това ще стане след излизането на одитния доклад за програмата, който се чака всеки момент. Прекъсването на плащанията ще е за шест месеца, в рамките на които България трябва да вземе мерки, а одит да потвърди, че работят. Ако това не се случи програмата се замразява, пише КАПИТАЛ DAILY.
СЕГА уточнява, че данъкоплатците вече са поели замразените междинни плащания по програмата „Наука и образование“. На прицел са управлението и изпълнението на програмата, за което отговорност носи доскорошният министър Меглена Кунева, отбелязва вестникът, помествайки взаимните нападки по този повод между Кунева и доскорошния премиер Бойко Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!