Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са болница след катастрофа в Каолиновско

Снимка: БГНЕС
Двама мъже са пострадали при пътен инцидент между селата Тъкач и Наум, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. 34-годишен водач на лек автомобил "Опел" се движил с несъобразена скорост от Наум в посока Тъкач. На прав участък загубил контрол над автомобила, колата се преобърнала и се ударила в дърво. В шуменската болница са откарани шофьорът и 62-годишен пътник в автомобила. Водачът е с мозъчна травма и опасност за живота, а пътникът - със счупени ребра и китка. Тестът за алкохол на шофьора е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Взеха проби от марашката вода

Лабораторни проби от минералния извор в шуменското село Мараш бяха взети днес, съобщиха от местната администрация.  Водата вече е с температура 62 градуса и характерния ръждиво-кафяв цвят. Дебитът е 12 литра в секунда. Сондажът от минералния източник е с обща дълбочина 2800 метра.  Анализът, който ще бъде извършен в специализираната лаборатория,..

публикувано на 11.09.24 в 14:49

Училищна Телерик академия

Безплатно обучение по програмиране и дигитални науки с Училищна Телерик академия ще се провежда и тази година за учениците от Шумен и близките населени места.  Школата в Шумен е за деца от 3 и 4 клас и е по програма „Дигитални науки“. Дори и ученици без предварителни познания и опит в областта на технологиите могат да се запишат в обучението...

публикувано на 11.09.24 в 13:11

Пет училища на двусменен режим

Всички образователни институции в община Шумен са готови за началото на новата учебна година. Това обявиха днес от местната администрация. Около 2800 са децата, които посещават общинските детски градини, а учениците в общинските училища в Шумен са общо 8230. Това обяви днес зам.-кметът по образование и култура доц. Виктория Ковчазова...

публикувано на 11.09.24 в 12:57

Постоянен арест за убийството

За постоянно в ареста остава 31-годишният Айдън Хали, който уби приятелката си в апартамента, в който живее. Днес той бе изправен пред съда и след произнасяне на заключението каза, че няма да обжалва.  Срещу него е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен начин за жертвата. Събраните доказателства, според съда, са достатъчни, за..

публикувано на 11.09.24 в 11:59

Старт на имунизационната кампания

Започва имунизационната кампания срещу Covid-19 за есенно-зимния сезон на 2024-2025 година. Близо 85 хиляди ваксини срещу новия вариант на Covid-19 бяха доставени в страната в началото на месеца.  Като приоритетни групи за имунизация бяха определени хората над 60 години и с хронични заболявания, бременните жени, медицински персонал, както и..

публикувано на 11.09.24 в 11:40

Удар срещу иманяр

Множество предмети с вид на културно-исторически ценности са намерени и иззети от жилище, обитавано от 75-годишен жител в село Стан. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена след получена оперативна информация, че мъжът притежава незаконни археологически артефакти. Малко преди 14:30 часа вчера, криминалисти от полицейското..

публикувано на 11.09.24 в 10:50

Инвестиция за 140 милиона

"Днес не е ден за политика", каза президентът на Република България Румен Радев и отказа да отговаря на журналистически въпроси.  Той е в Шумен за участие в официалното стартиране на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти. Инвестицията е..

публикувано на 10.09.24 в 15:32