Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководител в Министерство на земеделието отива на съд за престъпление по служба

| обновено на 29.05.17 в 15:03
Снимка: Ани Петрова

Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура предаде на съд ръководителя на Дирекция "Поземлени отношения и комасация" в Министерство на земеделието.

От 2009  до 2013 година Стелиян Митев е бил директор на Областна дирекция "Земеделие" в  Добрич. Като такъв той е допуснал търговски дружества, собственост на баща му, да извършват нарушения в държавен поземлен фонд. Бащата на подсъдимия е ползвал за търговски цели заведение на плажа Кранево-Север, за което е имало заповед за премахване. Освен това, той противозаконно е доизграждал постройки, обслужващи плажните заведения, поставил незаконно десет дървени бунгала и дори заградил с бариера входа към имота, с цел да събира такси от летуващите на плаж Кранево-Север.

Като директор на Дирекция "Земеделие" в Добрич Стелиян Митев не е сезирал кмета на община Балчик, за да започне премахването на незаконните обекти, а изпращаните от него проверки били фиктивни и съставени от доверени лица, които пропускали да опишат намиращите се в държавния имот незаконни сгради. Престъплението предвижда лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Стелиян Митев вече е освободен от длъжност в Министерството на земеделието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!