Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Григоров: Ще гласувам против увеличението на цената на водата

"От години като гражданин, а отскоро и като общински съветник, следя проблемите около „Водоснабдяване и канализация - Шумен“ ООД и като всеки шуменец се възмущавам от своеволията, на които сме подложени от страна на този монополист". Това пише в позиция изпратена до медиите общинският съветник от ГЕРБ Шумен Владислав Григоров. "Няма как да подкрепя вдигането на цената на „питейната“ вода в град Шумен, защото водата просто е негодна за пиене. Бяха изхарчени милиони левове, за да се подобри водопреносната мрежа, но ремонтите бяха извършени без необходимото качество и сега трябва да се плаща още повече, поради огромните загуби на вода по трасето. Не съм съгласен аз или моите съграждани да плащат за това, че някой, някъде не си е свършил работата. Затова на предстоящата общинска сесия аз ще гласувам против това скандално предложение за увеличение на цената на водата", пише още Григоров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Светлинни ефекти украсяват мост на Кольо Фичето

Реставрираният мост на Кольо Фичето край Бяла ще посреща туристи със светлинно-визуални ефекти, а изграденият до съоръжението иновативен експо център ще потапя посетителите в света на възрожденския строител. Официалното откриване ще се състои на 23 август тази година. Дотогава ще сме напълно готови с оборудването на експо център "Уста Кольо..

публикувано на 03.08.24 в 15:14

Шуменка със златен медал

Шуменката Симона Христова се завърна със златен медал от IV Европейска олимпиада по информатика в Нидерландия. Десетокласничката от ППМГ „Нанчо Попович“ се отличи сред 194 девойки от 57 държави. „Мисля, че българският отбор се представи много добре“, каза за Радио Шумен Симона Христова. На състезанието в Нидерландия българският национален..

публикувано на 03.08.24 в 12:27

Чума по преживните животни

Областния управител на област Русе Драгомир Драганов свиква областната епизоотична комисия, поради риска от чума по дребните преживни животни. Постоянно действащата областна епизоотична комисия ще заседава този понеделник /5 август/. Комисията се събира заради влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношението на..

публикувано на 03.08.24 в 08:56

Горещо, възможни са превалявания

Днес до обяд ще преобладава слънчево време, сутринта на места с ниска слоеста облачност или намалена видимост. Следобед облачността постепенно ще се увеличи и до вечерта на места, главно над Североизточна България ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Не са изключени и градушки. Сутринта ще духа слаб вятър от югоизточна четвърт,..

публикувано на 03.08.24 в 07:06

Временно няма да издават визи

Министерството на външните работи (МВнР) няма да приема заявления за визи и за български документи за самоличност – паспорт и лична карта от 9 до 18 август. Това съобщиха от министерството.  Причината е изпълнение на проект, съгласуван с всички институции в България и Европейския съюз, с който ще се въведе нова версия на Национална визова..

публикувано на 02.08.24 в 12:21
Снимката е илюстративна

Водни проекти в три общини

Нови 74 споразумения с 32 общини за изпълнение на инфраструктурни проекти подписа министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. 21 от споразуменията са за ВиК обекти, а сред общините са Тутракан, Велики Преслав и Смядово.  Стойността на проектите е 127 милиона лева, като вече са направени междинни авансови плащания...

публикувано на 02.08.24 в 12:12

Слънце и жега

Днес ще e слънчево, във вътрешността горещо. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, следобед по крайбрежието до умерен от югоизток. Максималните температури ще са между 33° и 38°, по Черноморието 28°-31°, за Шумен около 35°. Вълнение на морето 2 бала, следобед на север 2-3. Температура на морската вода 27°- 28°.

публикувано на 02.08.24 в 07:08