Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ремонтират спортни зали в Шумен

Продължават ремонтите на шуменската спортна зала „Юнак“. Вече е избрана фирма, която да газифицира общинския обект. За новия вид отопление в бюджета на местната администрация са заложени 65 000 лева. Офертата на избраната фирма е за малко над 59 000 лева, срокът за изпълнение е 25 дни, а гаранцията - осем години. Със 14 000 лв. собствени средства Община Шумен е подновила ВиК и електроинсталацията, направен е втори вход, облагородена е градинката около зала „Юнак“. Подготвена е заявка и за ремонт на покрива, който е протекъл. В капиталовата програма на Община Шумен за тази година е заложена и газификация на спортната зала „Младост“, заделени са 180 000 лв. Предстоят процедури за избор на изпълнител.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Факелно шествие за Волов

Над 200 шуменци се включиха във факелно шествие, почитащо паметта на Панайот Волов, който загива на днешния ден (26 май) през 1876 г.  Дългата процесия тръгна от родния дом на революционера (ул. „Цар Освободител” 16). Премина през пешеходната зона на бул. „Славянски” и приключи в градинката на пл. „Оборище”. Там бяха поднесени венци и цветя пред..

публикувано на 26.05.22 в 22:05

Лорер: Ръст на българската икономика

„Взели сме мерки за доставка на енергийни носители и се опитваме да ограничим енергийната зависимост на България от Русия. Това каза при посещението си в Шумен Даниел Лорер, министър на иновациите. Той откри нови технологични мощности в едно от големите местни предприятия и коментира цените на енергоносителите и нивото на инфлацията в България...

публикувано на 26.05.22 в 14:44

Затруднено движение

Катастрофа между два леки автомобила стана преди минути на кръстовището на булевард "Плиска" и улица "Станционна" в Шумен. При инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети. Движението в района е затруднено.

публикувано на 26.05.22 в 12:58

Пак спряха завода за отпадъци

Шуменските общински съветници отново не взеха решение за продажбата на имот в кв. "Дивдядово" за строеж на завод за отпадъци. На днешната сесия „за“ гласуваха 14 съветници, вотът на 12 беше „против“, а на 10 – „въздържал се“. Имаше и негласували общински съветници. Според зам.-кмета Боян Тодоров "единственият съвременен, цивилизован начин..

публикувано на 26.05.22 в 12:32

Заловиха подпалвач на къща

Подпалвач на къща в Каспичан залови полицията в Нови пазар, съобщават от РУ на МВР в Шумен. След получен сигнал за пожар в кв. Калугерица към мястото е изпратен противопожарен екип, който е установил, че къщата е обхваната от пламъци с паднал в стаите покрив. По случая са получени доказателства, по които полицейски..

публикувано на 26.05.22 в 10:41

Намаляват пациентите с COVID-19

5 пациенти с коронавирус са настанени в шуменската болница, съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. В интензивното отделение има един пациент, който е интубиран. Вчера в болницата е приет един болен с COVID-19 и е изписан един, преболедувал инфекцията. За изминалото денонощие е починал мъж на 80 години.

публикувано на 26.05.22 в 09:55

Изключиха общински съветник

Общинският съветник Камен Андонов е изключен от групата съветници на ГЕРБ, след заседание на партията в Шумен. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет. За Радио Шумен Андонов заяви, че е подал оставка още преди решението на ГЕРБ. Той допълни, че остава в Общинския съвет като независим съветник. На заседанието друг общински..

публикувано на 26.05.22 в 09:49