Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турските граждани, били граничари на "Капитан Андреево", вече са привлечени като обвиняеми

Хасковската окръжна прокуратура привлече като обвиняеми четиримата турски граждани, които миналата нощ се сбиха с гранични полицаи на пункта “Капитан Андреево". Турските граждани ще останат в ареста за 72 часа с обвинения за причиняване на средна и лека телесна повреда на полицейски служители.

Чужденците са нападнали и удряли български граничари, след като микробусът, с който пътували, бил спрян за проверка за укрити лица. Пътуващите отказали да слязат, а жената, която шофирала, потеглила. Микробусът бил спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Пострадалият граничен полицай е със счупен крак, а двама негови колеги са с охлузни рани. Пред разследващите арестуваните обяснили, че са били много изнервени от дългото чакане на границата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

пункт Капитан Андреево

Гранични полицаи бяха нападнати от турски граждани на ГКПП “Капитан Андреево”

Граничен полицай е със счупен крак след побой от турски граждани на граничния контролен пункт “Капитан Андреево”. Четиримата извършители са задържани. Окръжната прокуратура в Хасково започна разследване. Окръжната прокуратура започна досъдебно..

публикувано на 24.08.17 в 19:05