Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати от различни групи не очакват мащабност на готвения за 11 септември антиправителствен протест

Снимка: БГНЕС

Депутати от различни парламентарни групи коментираха за "Хоризонт", че не очакват мащабност на готвения за 11 септември национален протест.

Той се организира чрез социалните мрежи в интернет под наслов "Срещу безобразията в България!“. 
Пред "Хоризонт" Тома Биков от ГЕРБ коментира подготвяната проява: 
Не очаквам да се съберат някаква критична маса от хора, второ, това вече, което наблюдаваме, е, че информациите за този протест идват от едни сайтове, които са известни с това, че произвеждат основно и само фалшиви новини от типа на това, че Борисов е казал, че ще подаде оставка, ако има триста човека, че Каракачанов ще прати армията да разпръсква протеста.

Борис Ячев от "Обединени патриоти" смята, че протестът няма да събере много хора.
Не виждам и повод за подобен протест с искане за оставка. За тези три месеца, откакто правителството е формирано, формирано е парламентарно мнозинство, се свършиха доста неща и то се започна от важните неща, не, както в предишни правителства, тепърва да се набира инерция, тук се работи добре, натискаме управлението да работи на пълни обороти.

БСП официално се дистанцира и не коментира свикания в социалните мрежи протест. Според левия депутат Тома Томов, няма достатъчно основания за подобни мероприятия.
Не мисля, че има обстановка в страната за каквито и да е крупни такива протуберанси. Мисля, че в момента едва ли ще стане нещо. Не е достатъчно сериозно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!