Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Хиляди жители на общините Симитли и Кресна поискаха незабавно строителство на лот 3.2 на магистрала "Струма" през дефилето, съобщава вестник "Труд". Хората категорично отхвърлиха идеята за тунел и предпочитат така наречения "източен вариант", който предвижда към София пътят да минава по ново трасе, а в посока Сандански да остане по стария Е-79.

Тема на днешния печат е изборът на нов шеф на Върховния административен съд. Най-голяма подкрепа получи кандидатурата на съдия Георги Чолаков. Решението на Висшия съдебен съвет ще бъде изпратено на президента Румен Радев за издаване на указ за официалното назначение на Чолаков.

Вестниците пишат и за освобождаването на отвлечения 25-годишен син на собственика на "Софавто" Тони Златков. Младият мъж бил изхвърлен от малка лека кола с тъмен цвят в района на Пасарел в неделя вечерта, съобщава "Телеграф". Според информация на вестника младият мъж е бил с вързани очи и ръце. Тони Златков призна, че е платил откуп за сина си, но само той знае точната му сума.

По неофициална информация, цитирана от "Стандарт", откупът е бил 3 милиона лева.

"Монитор" съобщава за сума от около милион и 300 хиляди лева, които били натъпкани в чанта и хвърлени в дере в отдалечен селски път, в местност край София.

Според "24 часа" на похитителите били предадени 600 хиляди лева.

"Борим се с 4 грипни щама през есента и зимата", четем на страниците на "Монитор". Познати са и не са смъртоносни, но могат да докарат тежки пневмонии, ако заразата не се лекува навреме. Ваксини против инфекциите ще бъдат налични в аптеките най-късно в началото на следващия месец.

До век климатът ни може да се доближи до африканския. Това казва антарктическият изследовател проф. Христо Пимпирев в интервю за вестник "Монитор". Според прогнозите климатът у нас ще стане по-топъл и сух. Затоплянето обаче няма да е благоприятно, особено в нашите региони, където сме близо до пустинни области като Африка и пустинята Сахара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!