Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щетите от наводненията в община Камено са за над 4 млн. лева

| обновено на 03.11.17 в 18:25
Снимка: БГНЕС

За над 4 млн. лева са щетите от наводненията в община Камено. 

228 хиляди лева са събраните средства от Националната дарителска кампания за пострадалите при наводненията в общините Бургас и Камено. 

180 хил. лева се осигуряват от общинския бюджет за спешни ремонти на 31 къщи в селата Ливада, Полски извор и Черни връх. С парите ще се помогне на семейства, които няма къде да живеят.

В община Камено комисия продължава да описва неотложните ремонти както по инфраструктурата, така и по наводнените къщи на хората.

Къде са най-сериозните разрушения, припомня кметът на Камено Жельо Вардунски

Има свлечени улици, които са непроходими. Има два моста на "Общинските пътища" между Тръстиково и Ливада. Мостовете вътре в самите населени места, които са в деретата, примерно има пет в Полски извор. Там има четири моста. Пътят, общинският Полски извор – Черни връх в ниската му част долу е изнесен.

Разрушени са мостове, пътища, затлачени с наноси са деретата в целия район на бедствието. С отпуснатите средства от държавата започнаха ремонти на инфраструктурата в селата Ливада, Полски извор и Черни връх. Със средства от общинския бюджет пък ще се помогне на тези семейства, които няма къде да живеят каза кметът:

16 семейства имаме, които няма къде да отидат в Ливада, 12 -  в Полски извор, 3 -  в Черни връх. Трябва спешно да им се изкърти мазилката, за да им направим поне две стаи за живеене - една кухня и една спалня

Много хора в наводнените селища останаха без поминък. За тях обаче не са предвидени обезщетения.

Питахме кмета, казва, само които са наводнени вътре в къщи. А то, гледай какво става ... Свинарникът ми е отнесен, плевникът ми е отнесен, кокошки са отнесени...


97 са одобрените до момента молби за получаването на еднократна финансова помощ на пострадалите семейства в размер на 325 лв. От днес започна изплащането им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!