Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изненадващо посещение на премиера Бойко Борисов в региона на Бургас

4,3 млн. лева от фонда "Бедствия и аварии" за възстановяване на инфраструктурата в общините Бургас и Камено

ГЕРБ има номинация за нов здравен министър, каза премиерът

| обновено на 04.11.17 в 15:35
Снимка: БГНЕС

4 милиона и 300 хиляди лева са необходими за възстановяване на инфраструктурата в засегнатите от наводнението общини Бургас и Камено. Парите ще бъдат отпуснати от фонда "Бедствия и аварии", обяви в Бургас премиерът Бойко Борисов след извънредно заседание на кризисния щаб. 


Близо 1 милион и 200 хиляди лева ще се осигурят за обходен път, който да намали трафика през бургаският комплекс "Меден рудник", откъдето се преминава за наводнените селища, каза премиерът Борисов:
Сутринта в кметството в Бургас с кметовете направихме един преглед. Сега, надали гардероби и дивани, които са написали на всички, ще могат да се възстановят, защото няма и такъв инструмент, но инфраструктурата изцяло ще я възстановим.
Във връзка с вота на недоверие към правителството, който подготвят от БСП и ДПС, премиерът попита, защо е избран точно този момент, когато страната ни се подготвя за председателството на Съвета на ЕС, като заяви, че опозицията явно иска да останем точно тогава без парламент:
По принцип вот на недоверие се прави, за да мине. И ако допуснем, че целта им е да мине, това означава да се отзовеме без парламент по време на председателството. Периодът явно е подбран неслучайно.  А иначе в България имаме хубава поговорка, даже две: "Крадецът казва, дръжте крадеца" и че: "В Ада на българския казан не е нужно да се слагат пазачи" - ние може спокойно да се дърпаме сами надолу в катрана шест месеца, докато сме на фокуса на Европа да се изговорят всички глупости, които на някой му дойдат на акъла.

Според Бойко Борисов вотът на недоверие трябва да се обсъжда паралелно с предложението на ГЕРБ да отпадне давността за престъпната приватизация, при която са откраднати над 30 милиарда лева и няма наказани.

Премиерът съобщи, че има номинация за поста министър на здравеопазването, но името ще бъде официално оповестено на заседанието на МС на 10 ноември.


В област Бургас Бойко Борисов инспектира работата по разширението на пътя Поморие – Ахелой и строителството на обхода на Ахелой, както и укрепителните дейности край пристанището в бургаския квартал „Сарафово“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Николай Нанков

Николай Нанков ще инспектипра строително-монтажните работи на разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи оглед на строително-монтажните работи на разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг, съобщи пресцентърът на министерството. Инспекцията започна в 11.30 часа на..

публикувано на 04.11.17 в 08:47

Общините Бургас и Камено получиха 1 млн. лв. от правителството за преодоляване на щетите от бедствието

Община Бургас и община Камено, засегнати най-тежко от пороите на 25 октомври, получиха 1 млн. лв. от правителството за преодоляване на последиците от бедствието. За това съобщават от пресцентъра на Министерския съвет /МС/. Средствата са за..

публикувано на 04.11.17 в 10:47