Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

До началото на следващия месец британският премиер Тереза Мей трябва да убеди Европейския съюз да придвижи напред преговорите за търговията след Брекзит. Това е предупредил председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от "Таймс". По думите му, Европейският съюз е готов да намери решение в преговорите преди европейската среща на върха в средата на следващия месец, но преди това Великобритания ще трябва да демонстрира по-голяма склонност към отстъпки по въпросите за сметката след Брекзит.
Нови мерки срещу тероризма ще бъдат въведени в Барселона, като отговор на атаката в града, вследствие на която през август загинаха 14 души, пише испанската редакция на The Local. Мерките се изразяват в поставяне на ограничения за движение на превозни средства по някои улици, най-вече в центъра на града и района около базиликата "Саграда фамилия".
Белгийски прокурор поиска екстрадицията на бившия лидер на Каталуния Карлес Пучдемон в Испания, пише Индипендънт. Адвокатът на Пучдемон Пол Бекерт заяви, че защитата ще даде писмен отговор. По негова информация съдебното слушане за възможното екстрадиране на бившите ръководители на автономната испанска област е отложено за 4 декември. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!