Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще събират разделно хранителни отпадъци от ресторанти

| обновено на 30.11.17 в 15:14

Пилотен проект за събиране и извозване на хранителни отпадъци от заведенията започва в Пловдив.

Ресторантите, закусвалните и кухните в централната градска част вече ще могат да изхвърлят този вид отпадъци само в специализрани  камиони, съобщи директорът на общинското предприятие „Чистота“ Иван Стоянов.

Хранителните отпадъци ще се събират в над 700 кафяви пластмасови контейнери тип „кука“ с вместимост 120 литра. В проекта засега са включени 180 обекта, които са уведомени за точния час, в който събраните хранителни остатъци трябва да бъдат предадени.

Всички останали подобни обекти, които масово изхвърлят храна в смесените контейнери за битови отпадъци, преназначени за граждани, подлежат на санкции.

Служителите на почистващата фирма ще следят за нарушители, които ще бъдат глобявани по общинските наредби.

Първоначално проектът започва в центъра на Пловдив, но поетапно ще бъдат обхванат други райони. Желаещите да се включат в проекта могат да подават заявки на телефон 675 817 с код 032.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!