Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трапезария за ученици заработи в Исперих

Безплатна трапезария за социално слаби ученици беше открита в Професионалната гимназия по селско стопанство “Хан Аспарух“ в Исперих. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен беше гост днес на събитието, присъстваха началникът на Регионалното управление по образованието Ангел Петков и директорът на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова. Проектът, по който се осигурява топъл обяд на деца в неравностойно положение, се реализира за втора поредна година съвместно с Областната организация на Български червен кръст, обясни директорът на училището Сали Назиф. През миналата учебна година безплатна храна са получавали 17 деца, сега са 21. Проектът ще продължи 72 учебни дни – до средата на месец март догодина. На гимназистите е осигурена супа, основно ястие и хляб. „Благодаря на педагозите в училището, които работиха с тези тийнейджъри, за да ги убедят да се включат в проекта, който подобрява достъпа им до образование“, каза училищният директор. В цялата разградска област по проекта се осигурява храна за 65 деца, преди година те са били 45.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИК-Разград получи печата за изборите

Печатът, с който Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ще работи за изборите за народни представители, бе връчен днес, на 7 септември, на председателя на комисията. Това стана на специална церемония в сградата на Областната администрация. Областният управител Владимир Димитров връчи на председателя на Районната избирателна комисия..

публикувано на 07.09.24 в 11:43

Конни състезания

Атрактивните конни състезания и народни борби, които Община Исперих организира всяка година през месец септември, ще се състоят днес (7 септември) от 10 часа на изхода на Исперих в посока Разград. Кушиите ще се проведат в пет гари: 1200 м за 3+ год., 1600 м за 2+ год., 1600 м за 3+ години, 2000 м за 3+ год., 2600 м за 3+ год. За победителите са..

публикувано на 07.09.24 в 09:13
Лозница

50 г. Лозница – град

Днес, 7 септември, е последният ден от празненствата в Лозница по повод 50 години от обявяването ѝ град. В днешния съботен ден ще се състоят с рали с трабанти и борби. Празничната програма предлага и забавления за малките жители на общината. На градския стадион ще има спортно-състезателни игри със забавно детско шоу и състезание с велосипеди...

публикувано на 07.09.24 в 08:39

Прибраха 350 литра ракия

350 литра ракия са иззети в исперихското село Бърдоква. Акцизната стока била без бандерол и необходимите документи. Това съобщават от разградската полиция. Проверката е извършена около 9:00 часа на 4 септември в частен дом, обитаван от баща и син на 78 и 46 години. Ракията е иззета. Започнато е досъдебно производство.

публикувано на 05.09.24 в 09:56

Измами с фалшив ТЕЛК

Две фалшиви пенсионерки в град Цар Калоян са засечени от икономическа полиция. Те са източили от държавата над 109 000 лв. с фалшив ТЕЛК. Това съобщават от разградската полиция. Досъдебно производство е образувано за това, че 64-годишна жена от Цар Калоян е получила без правно основание 57 500 лв. инвалидна пенсия от януари 2006 г. досега, като за..

публикувано на 05.09.24 в 09:49

21 милиона за жп гара Разград

Нов облик ще придобие жп гарата в Разград след ремонт. Ще бъдат обновени коловози и контактна мрежа, системите за сигнализация и телекомуникации и пероните.  Предвиждат се и цялостен ремонт по приемното помещение на гарата, вътрешно преустройство на всички етажи на гара Разград, ремонт на покрива и фасадите. Ще бъдат монтирани фотоволтаици и   ще..

публикувано на 05.09.24 в 08:58
Шуменски университет

Практика в Езиковата гимназия

Разградската Езикова гимназия ще бъде база за провеждане на част от практическата подготовка на студентите на Шуменския университет за придобиване на професионална квалификация. Студентите ще присъстват в определени часове на учители-наставници, след което ще провеждат и свои уроци с техните ученици.  Договорът за това бе подписан в сградата на..

публикувано на 05.09.24 в 08:54