Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9-годишната Ивон се надява за шеста поредна година да получи подкрепа от Българската Коледа

Майката на 9-годишната Ивон Иванова, Бранимира Боянова ще кандидатства за шеста поредна година за подкрепа от Българската Коледа. Детето е с диагноза детска церебрална парализа. Повече за неговата история разказва репортажът на Радостина Билярска.

Бранимира Боянова научава за тежкото увреждане на детето си веднага след раждането на Ивон. Справя се с всички трудности, свързани с рехабилитацията: Тя ходи с помощ - за ръчичка, не говори. Не може сама да се обслужва, обслужването е изцяло от нас, споделя Бранимира, която мечтае за децата с увреждания да има единен център за процедури, който да предлага специализирана помощ на едно място, да има също детска градина, както и допълнителни възможности като например плувен басейн или конна база, които да подпомагат рехабилитацията на малчуганите, общуването с околните и да им носят радост.  
За рехабилитацията на детето ни трябват месечно около 800 до 900 лева  - за мероприятията, които посещаваме, казва още Бранимира, допълвайки: Ако не се работи с едно такова дете, то самото се стопира в една позиция  - тоест ние спираме неговата социализация.
С благодарност за подкрепата Бранимира споделя: Доволна съм от Българската Коледа  - това е наистина едно много добро дело и се надявам да продължи и занапред, защото помага на много деца и разбира се - на клиники. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!