Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Каолиново представи работата си по "Ромакт"

Ръководителят на програма "Ромакт" към Съвета на Европа на Ана Оприсан посети община Каолиново. На работна среща с местната власт и Местната активна група беше представено направеното по програмата. Проведено е обучение на членовете на групата по населените места в общината. Подготвя се проучване, което ще послужи за оценка на нуждите на общността. Участие в обучението взеха девет представители на местната ромска общност от селата Тодор Икономово, Браничево и Тъкач. Програма "Ромакт" се осъществява от Европейската Комисия и Съвета на Европа. Община Каолиново е част от програмата от април 2017 г.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропускателният режим на пазара остава

До края на извънредното положение ще остане пропускателният режим на пазара в Шумен. Кметът Любомир Христов разпореди за срока на извънредното положениеда се създаде и въведе организация за контролиран достъп на клиенти на територията на Общинския пазар в Шумен. За целта е необходимо да се поставят заграждения за предотвратяване струпването на хора...

публикувано на 08.04.20 в 17:13

Проверки, актове и върнати на КПП

208 са извършените проверки днес от полицейски служители на хора, поставени под карантина, след като са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка. Образувано е едно досъдебно производство за нарушена карантина. От контролно-пропускателните пунктове за влизане и излизане от Шумен през последните 24 часа са върнати 46 водачи, които не са..

публикувано на 08.04.20 в 17:09

Онлайн подкрепа за специални деца

"Екипът на Центъра за ранно развитие в Шумен работи онлайн и терапевтичната работа с децата не е прекъсвала". Това съобщи ръководителят Катя Крумова. Всички специалисти се включват в онлайн консултациите, като дават насоки за работата с децата у дома, предоставят материали за упражнения и поставят задачи. Под ръководството на рехабилитатор и..

публикувано на 08.04.20 в 16:59

609 безработни в Шумен за 20 дни

609 безработни са се регистрирали в шуменското Бюро по труда в периода от 13 март до 3 април. Сред тях има и хора, които са се завърнали от чужбина. Това съобщи за Радио Шумен директорът на бюрото Даринка Златева. Сред регистрираните безработни от началото на извънредното положение най-много са били заети в икономическите дейности хотелиерство и..

публикувано на 08.04.20 в 16:30

Част от Шумен без вода

Днес - 8 април, от 16,30 ч. до 21,00 ч. няма да има водоподаване за високата и най-високата зона на Шумен, включително районът, западно от пл.”Оборище”, районът на МБАЛ - Шумен, кв. "Гривица" и кв. "Боян Българанов". Това съобщиха от ВиК. Причината е възникнала авария на уличен водопровод от водопроводната мрежа на Шумен и необходимостта от извършване на..

публикувано на 08.04.20 в 16:17

300 шлема за хората на първа линия

Община Шумен закупи допълнително 300 нови предпазни шлемове на работещите на предния фронт в здравни, социални и общински структури. С шлемове ще бъдат снабдени медиците от ДКЦ I – Шумен, от СБАЛК "Мадара", Държавната психиатрична болница в село Царев брод и стоматолози. Екипите, ангажирани с денонощни грижи за потребителите в Дома за стари хора в..

публикувано на 08.04.20 в 15:56

Подменят стълбове и жици

Във Велики Преслав възобновиха подмяната на електрически стълбове и електропроводници. Обновяването на съоръжения се прави от енергийното дружеството като част от неговата инвестиционната програма. В кв. "Кирково" се монтират 15 нови бетонни стълба, а старите ще бъдат демонтирани и премахнати в рамките на един месец.  Преди това работна..

публикувано на 08.04.20 в 15:12