Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Каолиново представи работата си по "Ромакт"

Ръководителят на програма "Ромакт" към Съвета на Европа на Ана Оприсан посети община Каолиново. На работна среща с местната власт и Местната активна група беше представено направеното по програмата. Проведено е обучение на членовете на групата по населените места в общината. Подготвя се проучване, което ще послужи за оценка на нуждите на общността. Участие в обучението взеха девет представители на местната ромска общност от селата Тодор Икономово, Браничево и Тъкач. Програма "Ромакт" се осъществява от Европейската Комисия и Съвета на Европа. Община Каолиново е част от програмата от април 2017 г.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подготовката за изборите протича нормално

Нормално протича подготовката на Районната избирателна комисия в Шумен за утрешните избори. Раздават се изборните материали, а по-късно днес ще започне раздаването и на машините, каза Мариела Иванова от РИК-Шумен. 187 632-ма са имащите право на глас в Шуменско. Разкритите секции в областта са 319, а подвижните - 15. В общо 22 секции няма да има..

публикувано на 01.04.23 в 13:05

Разпределят машините за гласуване

252 машини за гласуване са получени в Шумен, които ще бъдат разпределени в секции на територията на областта. Устройствата ще бъдат доставени и монтирани по утвърден график днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Доставката им се осъществява с предварително наети транспортни средства. Машините ще се доставят по 9 направления в населените..

публикувано на 01.04.23 в 10:48

Над 400 полицаи охраняват изборите

Над 400 служители на МВР ще се грижат в област Шумен за опазването на обществения ред и гарантиране на правото на вот на гражданите. Повече от 300 са служителите, които ще осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност до края на изборния ден на 2 април...

публикувано на 01.04.23 в 09:10
Село Струйно, Шуменско

Спират камиони в Шуменско

Заради блокадата в Русе e създадена временна организация на територията на Областната дирекция на МВР. В посока Русе се спират тежкотоварните автомобили над 12 тона на три точки в община Шумен. Пропускат се автомобили с живи товари и ADR. След изтегляне на колоната ще започне поетапно пропускане на тежкотоварни автомобили.

публикувано на 31.03.23 в 16:19

Промени в движението

Въвеждат се промени в движението във връзка с автомобилното състезание „Планинско изкачване, Шумен - 2023“, което ще се състои следващата събота и неделя, 8 и 9 април. За осигуряване на безопасни условия за провеждане на ралито ще бъде спряно движението на автомобили по ул. „Георги С. Раковски“ от ул. „Райна Княгиня“ до входа на „Шуменско пиво“ за..

публикувано на 31.03.23 в 15:35

Забраняват паленето на стърнища

Във връзка с повишаване на опасността от пожари на територията на община Шумен със заповед на кмета Любомир Христов се въвеждат превантивни мерки за опазване на земеделските земи и горските площи. Забранява се изгарянето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи, паркирането на моторни превозни средства и..

публикувано на 31.03.23 в 15:14

Представят програма "Околна среда"

Новата оперативна програма „Околна среда“ ще бъде представена в Шумен през следващия месец. Това обяви областният управител проф. Христо Христов, който е член на Националния контролен съвет на програмата. На 19 април в града ще пристигнат експерти от екоминистерството, които ще представят възможностите за финансиране по различните оси...

публикувано на 31.03.23 в 14:52