Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП настоява за широка дискусия в НС за състоянието на общинските болници

Снимка: БГНЕС

БСП настоява за широка дискусия в Народното събрание за състоянието на общинските болници. От левицата са изпратили писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева с искане за организиране на дискусията, на която да се изясни защо десетки общински болници са в състояние на фалит. 

В страната се задава криза в  здравеопзаването, убедени са социалистите. В деня, в който десетки общински болници в страната протестират, от БСП припомниха, че по Конституция държавата е длъжна да осигури здравеопазване на гражданите си, но в момента редица общински болници са на път да преустановят дейността си. 
Проф. Георги Михайлов заяви:
Общинските болници категорично не приемат трансформацията им в здравни центрове с 20 легла, което по никакъв начин не би осъществило необходимите задачи именно в тези отдалечени центрове, които са много труднодостъпни.

Валери Жаблянов попита управляващите: 
Защото министър-председателят е в състояние да обещава пари в първия момент, в който му го поискат. Откъде се намират тези средства, след като не са гласувани в държавния бюджет и, защо общинското здравеопазване трябва да разчита на подаянията на изпълнителната власт


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!