Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Грипът ни гълта по 50 лева за лечение, показва проверка на вестник Телеграф. Данните сочат, че над 80 000 българи са повалени в момента от него. Пикът на грипната епидемия ще бъде достигнат следващата седмица. След това ще започне рязък спад, пише Стандарт, цитирайки главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. 

Бунтове зреят в няколко града в страната заради предстоящото сливане на училища и закриване на паралелки, съобщава в. Телеграф. Следващата седмица ще бъде организиран протест във Враца, тъй като общината предвижда в Средно училище Христо Ботев да бъдат закрити профилирани паралелки по история и биология. В други градове, като Сливен, тече цяла битка за това начални училища да не се местят в професионални гимназии и обратното. Решенията на местното регионално управление са породени от идеята на министерството на образованието всички училища в страната да преминат само в една смяна. 

Вестник Стандарт съобщава за поредна схема на ало измамниците. 8-годишно момиченце от Плевен е хвърлило през балкона 5 000 лв. и златни бижута, вярвайки че спасява живота на майка си. Измамниците го излъгали, че тя е блъсната от кола, а парите са необходими за спешната й операция. 

Две искания за смяна на името на връх Мусала е разгледала Комисията по наименуване на обекти с национално значение и населени места към президента, информира вестник 24 часа. Гражданин е предложил върхът да се казва Моисей, а областният управител на София-област Илиян Тодоров от "Атака" е предложил името да бъде сменено със Свети Иван Рилски. Постъпило е и предложение град Кърджали да бъде преименуван на Орфей. Исканията за промяна на наименования не са уважени, става ясно от доклада на Комисията.

Рекорден брой участници дефилираха в 27-ото издание на международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" 2018 в Перник, пише Труд. В събитието се включиха 105 български групи и 423 гости от чужбина. Днес атракциите ще продължат до късно вечерта, когато с богата фолклорна програма фестът ще бъде закрит, съобщава Стандарт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!