Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничения по АМ "Хемус"

Снимка: Жоро Александров

Ограничиха движението по автомагистрала "Хемус" в Шуменска област, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Забраната е за всички моторни превозни средства и се отнася за участъка от пътен възел  "Каспичан" до границата с Варненска област. Обходният маршрут е по второкласния пътя  Варна - Девня.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на спорта

Спортен празник за децата на Шумен организираха днес общината и Ученическата спортна школа „Хан Крум“. Поводът бе Международният ден на предизвикателството и Ден на българския спорт – 17 май. Проявата бе в зала "Арена Шумен". Кметът проф. Христо Христов връчи купи на най-изявените малки спортисти и им пожела лично „много борбеност, мотивация за..

публикувано на 17.05.24 в 14:59

Нов директор на СИДП

Инж. Петър Ганев е новият директор на Североизточното държавно предприятие (СИДП) в Шумен. Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов. Петър Ганев е роден през 1977 г. в Шумен. Завършил е Гимназия с преподаване на чужди езици „Никола Йонков Вапцаров“ – Шумен. Владее английски и немски език. Има висше..

публикувано на 17.05.24 в 14:34

Овен в петолинието

С концерт и представяне на книгата „Овен в петолинието“ тази вечер ще бъдат отбелязани 125-годишнинината от рождението на Панчо Владигеров и 75-годишнината на Филип Павлов.  Събитието е  в къщата музей „Панчо Владигеров“ в Шумен. Концертът е под надслов „Два творчески юбилея“. В програмата е включена клавирна и вокална музика от Владигеров и Павлов...

публикувано на 17.05.24 в 13:05

Полицията - в училище

Полицейски служители гостуваха на ученици НУ „ Княз Борис I” в Шумен. Инсп. Валентин Вълев от Детска педагогическа стая в РУ- Шумен изнесе беседа на второкласници, в която беше засегната темата за наркотичните вещества, начините по които трябва да се предпазят от непознати  и опасностите, които ги дебнат в интернет. Децата се срещнаха с..

публикувано на 17.05.24 в 12:08
Паметник

Паметникът грейва в лилаво

Паметник „Създатели на българската държава“   ще бъде осветен в лилаво от 17 до 21 май в чест на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.  На 18 май висшето училище ще изпрати абсолвентите от Випуск 2023, а на 21 май академичната общност ще отбележи патронния си празник. Във Випуск 2023 са се дипломирали общо 1850 души, а над..

публикувано на 17.05.24 в 11:14

Проверяват автобуси с ученици

Проверки на водачи на автобуси, преди да тръгнат на организирани ученически екскурзии, се извършват в област Шумен. Това съобщават от полицията. Тази сутрин преди екскурзия на ученици от Нови пазар са проверени документите на водача и превозното средство. Мъжът е тестван за шофиране след употреба на алкохол. Пробата му е отрицателна...

публикувано на 17.05.24 в 10:00

Горя пункт за вторични суровини

Предполагаема причина за възникване на пожара в Дивдядово вчера са огневи работи. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет минути преди 13:30 часа. Съобщено е за пламъци в пункт за вторични суровини на бул. “Велики Преслав“ в Шумен. Към мястото на произшествието са насочени два противопожарни екипа. Огнеборците заварили да гори купчина,..

публикувано на 17.05.24 в 09:51