Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До няколко месеца пускат редовна самолетна линия между София и Любляна

2
Снимка: Луиза Лазарова, БНР

Първата редовна въздушна линия между София и Любляна ще бъде открита до няколко месеца. Това съобщи заместник-министърът на транспортаВелик Занчев по време на първото авиационно събитие от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Линията ще бъде сезонна, а полетите ще са 3 пъти седмично.

В рамките на форума заместник-министър Велик Занчев заяви, че авиационният сектор в Европа трябва да се съсредоточи върху модернизирането на инфраструктурата, внедряването на нови технологии и подобряването на връзките между държавите.

„Необходими са и още усилия за подобряване на свързаността на София със столиците на държавите от Западните Балкани. Надяваме се директните връзки по въздух от България до други южноевропейски и балкански държави да се увеличат", посочи Занчев.

Международната асоциация за въздушен транспорт и Дирекция „Ръководство на въздушното движение“ ще работят заедно по стратегия за развитие на българското въздушно пространство. Разработването на стратегията ще стимулира растежа и ще отговори на нарастващото търсене на авиационен транспорт, което според прогнозите през следващите 20 години ще нарасне 2 пъти, каза още заместник-министър Занчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия