Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денонощни автопатрули са осигурени в над 17 шуменски села

За втора поредна година  полицейски автомобили патрулират денонощно в повече от 17 шуменски села. При обходите се обръща специално внимание на самотните и възрастните хора да не допускат непознати в къщите си. Пенсионерите получават и съвети как да действат, ако бъдат „атакувани“ от телефонни измамници

И тази година мобилните групи на полицията продължават работата си по противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в малките и отдалечени населени места на Шуменска област. Началникът на група "Криминална полиция" при Областната дирекция на МВР-Шумен старши инспектор Тодор Иванов сподели: 

"Хората се чувстват много по-спокойни, когато виждат движението на такива автомобили, на полицейски служители в малките населени места, за себе си и за своето имущество".

Мобилните групи имат и друга задача - да оказват контрол и да санкционират недисциплинираните шофьори по закона за движението по пътищата, казва старши инспектор Тодор Иванов: 

"Забелязва се по-голяма активност от страна на жителите на селата да ни сигнализират към момента, когато са констатирали това нещо и това е в наша полза, тъй като ние реагираме своевременно. Може да реагираме за кратки срокове от едно населено място в друго".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!