Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Горанов: Съкращения в щата на НАП няма да има

Снимка: БГНЕС

Съкращения в щата на Националната агенция за приходите няма да има, заяви финансовият министър Владислав Горанов. Промените засягат 3% от служителите на НАП, като числеността на отдел "Фискален котрол" ще бъде увеличена с числеността на отдел "Оперативен контрол", поясни министърът. По думите му, промените целят да защитят малкия и среден бизнес, който нееднократно се е оплаквал от действия на държавните служители на терен:

"Тук, разбира се, има и вътрешнопроцесни неща в НАП, които тепърва ще се подобрят, като например да няма едни и същи фиксирани екипи, които да се сраснат с терена и да се сприятелят или сближат с обектите на контрол, като по този начин се изкушат взаимоотношенията им да прераснат в друг тип. С много организационни мерки това ще бъде направено така, че да се случва доста по-трудно".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Служители на НАП протестират срещу съкращаването на 300 техни колеги от отдел "Оперативен контрол"

Десетки служители на Националната агенция за приходите протестираха срещу съкращаването на 300 техни колеги от отдел "Оперативен контрол". Шествието тръгна от улица "Аксаков" и се насочи към централата на НАП, която се намира на булевард "Дондуков"...

обновено на 16.04.18 в 17:54