Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекция от най-добрите животни, отглеждани у нас, се представя на Националното изложение по животновъдство

Снимка: Пламен Генчев

Селекция от най-добрите животни, които се отглеждат у нас, се представя на Националното изложение по животновъдство в Сливен. Форумът се организира от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието. 

39 различни породи ще представят българското овцевъдство и козевъдство. Говедовъдството ще бъде представено с над 120 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Интерес сред посетителите ще провокират и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от 16 животни от породите "Чистокръвна арабска", "Фрезийска", "Хафлингер", "Български тежковозен кон" , "Източнобългарски кон", "Български рисист кон" и други. 

Традиционно широка публика събират селекциите на "Българско овчарско куче" и "Българско Лудогорско гонче", чиито стопани са подготвили и специална демонстрационна програма за гостите на изложението. Събитието ще предложи още търгове на животни, фермерски и книжен пазар, както и детски кът, а в рамките на форума ще се проведе международна научно-приложна конференция на тема "Животновъдство".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!