Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нено Димов: Проектът за АЕЦ "Белене" има действаща ОВОС, преминала и трансграничните процедури

| обновено на 22.05.18 в 15:30
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов коментира евентуалния рестарт на проекта за АЕЦ "Белене":

"От гледна точка на околната среда той има действаща оценка за въздействие върху околната среда, която е минала всички по процедури, включително и от трансграничен аспект, така че не виждам никакъв проблем". 

 В София тази вечер са насрочени два протеста "за" и "против" изграждането на АЕЦ "Белене".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

България трябва да представи до юли варианти за използване на руското оборудване за АЕЦ "Белене"

Възстановяване на политическия диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване и успешно сътрудничество във всички области от взаимен интерес, посочи като цел в началото на разговорите си с президента Владимир Путин българският държавен..

обновено на 22.05.18 в 14:48

Стефан Гамизов: АЕЦ "Белене" е проект мегаломански, тежък и съветски

„Хората, които са свързани със статуквото, искат да правят бизнес за сметка на държавата и хората“, така коментира за Радио Стара Загора намерението да се рестартира строежа на АЕЦ „Белене“ енергийният експерт Стефан Гамизов. В интервю той..

публикувано на 22.05.18 в 14:44

Димитър Иванов: АЕЦ "Белене" да се реализира като български проект

Рестартиране на проекта за АЕЦ „Белене“ е логично, заяви в предаването „12+3“ енергийният експерт Димитър Иванов. Според него този проект трябва да се реализира като български проект.        „Освен държавата, която вече се е „бръкнала“ и е извадила..

публикувано на 22.05.18 в 13:13
Атанас Атанасов

"Демократична България" срещу рестарта на АЕЦ „Белене“

Национален протест срещу рестарта на проекта АЕЦ „Белене“ ще се проведе пред Министерски съвет. Организаторите от „Демократична България“ са категорични, че възобновяването на този проект е пагубен за българските геополитически, финансови и..

публикувано на 22.05.18 в 10:37

АЕЦ „Белене“ ще затвори ТЕЦ-овете

Хората, които искат да строят АЕЦ „Белене“ искат да закрият половината енергетика в България, в т.ч. всички въглищни централи на „Марица Изток“, заяви в интервю за Радио Стара Загора Мартин Димитров от Демократична България. По думите му,..

обновено на 22.05.18 в 10:05

АЕЦ "Белене" – опасна или уникална икономическа възможност за България

„Най-вероятно АЕЦ „Белене“ няма да бъде построена, а просто кражбите ще продължат както и в предишния период. Това, че не е необходима, се доказа от множество доклади на известни институции, показа се и от т.нар. „доклад на БАН". Ако..

публикувано на 22.05.18 в 08:42

"Демократична България" - на протест срещу АЕЦ "Белене"

"Демократична България" /ДСБ, Да България, Зелените/ организира протест срещу рестартирането на проекта АЕЦ „Белене“. От 18:30 протестиращите се събират на пл. „Независимост“ във Варна. Те призовават за участие, тъй като, според тях, АЕЦ..

публикувано на 22.05.18 в 08:23