Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалният министър и омбудсманът ще се срещнат с протестиращи родители на деца с увреждания

Майки на деца с увреждания от Русе с готовност за протест

| обновено на 15.06.18 в 10:58
Снимка: БГНЕС

Социалният министър Бисер Петков и омбудсманът Мая Манолова ще разговарят с протестиращи родители на деца с увреждания. Целта на срещата е да бъде обсъден законопроектът за личната помощ, разработен от обществения защитник.

Майки на деца с увреждания от началото на месеца живеят в палаткови лагери с настояване за законови промени, които да гарантират достоен живот на децата с дефицити. Техните протести станаха причина социалният министър да подаде оставка. След това обаче той беше отново възстановен на поста, за да бъде продължен диалогът.

Майки на деца с увреждания се събраха на площад "Свобода" в Русе, за да потвърдят готовността си за протест и да чуят заедно резултата от срещата между омбудсмана, социалния министър и семейства с проблеми. 

"Няма да отстъпим и крачка назад, въпреки че надеждите ни за успех на днешната среща са големи", казаха русенските майки.

"Очакванията са една огромна зелена светлина, защото все пак трябва да се махнем от главата на премиера Бойко Борисов. Хайде да сме откровени - надяваме се и че ще я получим, за да може всичко това да се прекрати -  да се успокоим ние, децата ни, съпрузите ни, които не могат да работят адекватно. Ако не - на 18-и официално сме пред Общината с палатковия лагер", заяви една от тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Мая Манолова

Манолова: Очаквам ясен ангажимент от социалния министър за работата по законопроекта за личната помощ

Очаквам ясния ангажимент на социалния министър към работата по законопроекта за личната помощ за хора с увреждания. Няма ултимативно поставени искания. Няма теми в исканията на протестиращите, които да не подлежат на обсъждане, на постигане..

публикувано на 15.06.18 в 09:20