Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се активно за възстановяването на достъпа до Търговския регистър

| обновено на 13.08.18 в 17:27
Агенция по вписванията
Снимка: БГНЕС

Работата на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел ще бъде възобновена поетапно до пълното отстраняване на техническите причини, довели в края на миналата седмица до преустановяване на достъпа, съобщиха от Агенцията по вписванията.

Справки за актуалното състояние на фирмите ще могат да се правят от сряда - 15 август. Поетапно ще бъде възстановяван достъпът и до останалите функционалности на регистъра. 
По време на аварията не е имало никакви предпоставки за злоупотреби с данните на фирмите, посочват още от Агенцията по вписванията" 
"Причините са изцяло технически, а не са резултат от злонамерена външна намеса".

Работи се активно за възстановяването на достъпа до Търговския регистър, казаха по-рано за "Хоризонт" от Агенцията. Ангажирани са екипи на всички поддържащи фирми, експерти по информационни технологии и други държавни ведомства.

На 10-и август от агенцията обявиха, че временно е преустановен достъпът до Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, докато бъдат отстранени техническите причини. Те предупредиха, че в почивните дни няма да могат да се подават онлайн документи. Проблемът обаче все още не е отстранен.

Министърът на правосъдието незабавно е сезирал прокуратурата, ДАНС и МВР.

Всички други регистри на Агенцията по вписванията са достъпни и функционират нормално.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

БСК: Сривът на Търговския регистър е изключително притеснителен

Като изключително притеснителен определи Българската стопанска камара срива на Търговския регистър. Става дума за системни проблеми, които се нуждаят от анализ. От камарата настояват да бъдат оповестени причините, да бъдат отстранени бързо и да не се..

публикувано на 13.08.18 в 15:58