Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Параклис пред дома си вдигна жител на Исперих

Параклис пред дома си в Исперих построи Борислав Иванов. В него той е вложил изцяло лични средства, а историята която го е подтикнала да направи това богоугодно дело, е твърде любопитна. Преди много години по време на сън, той чул глас, който му казал, че трябва да вдигне параклис. Тогава Борислав Иванов не обърнал внимание на тази заръка, но наскоро сънят се повторил. Това вече било ясен знак за него. Параклисът „Свети пророк Данаил“ е построен за десет дни и е осветен вече от архиерейския наместник отец Георги. Божията обител е достъпна за всички съседи и съграждани на Борислав Иванов, а Людмила Борисова разговаря с него за вярата, надеждата и знаците, които Бог ни изпраща.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Плюшени прегръдки за онкоболни деца

Екипът на Комплексния онкологичен център в Русе се включи в благородната кауза на Лора Касабова и Петя Атанасова „Плюшена прегръдка“. Така от 15 февруари - Международният ден на децата с онкологични заболявания , само за седмица служителите на центъра събраха над 100 килограма играчки, детски книжки, игри и пъзели.   Тези „плюшени прегръдки“..

публикувано на 26.02.21 в 09:54

Ще ни върне ли сертификатът свободата?

След поставяне на втората доза ваксина срещу Covid-19, всеки българин може да си издаде имунизационен сертификат. Ще ни върне ли документът свободата да пътуваме отново? Това провери Стоян Стоянов в рубриката „Рестартирай Европа – по-силна за теб”. През седмицата министърът на туризма в Гърция Хари Теохарис призова евролидерите да подкрепят идеята за..

публикувано на 25.02.21 в 09:47

Ваксинирахме се! Не е страшно!

Част от журналистите и работещите в Радио Шумен, пожелали да се имунизират срещу COVID-19, днес получиха първата доза от оксфордската ваксина „Астра Зенека“. Разбира се, колегите имаха въпроси към лекарите. За очакваните странични ефекти и натоварването на медиците попитахме управителя на ДКЦ 1 д-р Магдалена Ангелова и д-р Маргарита Петрова,..

публикувано на 23.02.21 в 15:50

В къщичката на Пижо и Пенда

Празник на мартеницата организират в Търговище. За втора поредна година инициатор е Ивайло Христов, който работи в сферата на пожарната безопасност. Идеята му е да постави началото на традиционен фестивал, който да събира българи от цялата страна, а защо не – и от чужбина. За втора поредна година, благодарение на екипа и децата от Центъра за..

публикувано на 23.02.21 в 10:33

Улици от миналия век

Жителите на шуменското село Стан от 40 години чакат да бъдат асфалтирани улиците им. Повече от пътищата са в ужасно състояние с бегли следи от каменна настилка. Други са отъпкани добре, но с дупки, а при дъжд стават кални реки. В селото само 2-3 улици са с асфалт. Трудно е да си представи човек, че в 2021 г.   има още улици, които никога не са..

публикувано на 22.02.21 в 15:40

Нови специалности във Факултета

По две нови граждански програми ще се приемат студенти в шуменския факултет на Националния военен университет от следващата учебна година. Това са „Геодезист“ и „Киберсигурност“. По тях ще могат да се обучават и курсанти от специализациите „Артилерийско инструментално разузнаване“ (за специалност „Геодезист“) и „Комуникационно-информационни..

публикувано на 22.02.21 в 14:16
КОЦ - Шумен

Не отлагайте лечението си!

„Пандемията COVID-19 временно отклони вниманието от профилактиката на онкологичните заболявания. Напоследък   в Комплексния онкологичен център в Шумен има увеличение на пациентите с авансирали онкологични проблеми заради с месеци отлаган преглед при специалист.“ Това каза управителят на лечебното заведение д-р Свилен Арнаудов.  В КОЦ-а има голям..

публикувано на 22.02.21 в 14:01