Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Сайт продава лекарства незаконно, търгува и масло от канабис - предупреждава Монитор от първата си страница. Бизнес с онкомедикаменти за левкемия въртят в мрежата, пише изданието. От Европейската агенция по лекарствата предупреждават, че препарат, препоръчван за лечение за рак на простатата, уврежда костите.

Стандарт информира, че ще трябва да презаверим винетките, ако сме си купили такива за следващата година. Според законодателни промени, от 1 януари всички винетни стикери ще са електронни, а не хартиени, както е сега.

Дъждът е причина за повишаване на цената на дървата за огрев, според Телеграф. Един тон вече се продава за повече от 180 лева. В навечерието на отоплителния сезон, секачите не могат да влязат в сечищата, защото още е кално от летните дъждове.

Нискобюджетната "Райънеър" няма да изпълнява полети по дестинациите от Пловдив и от Варна до Брюксел, както и Пловдив-Милано през зимата, съобщава 24 часа. От октомври пък другата нискобюджетна компания, "Уиз еър", спира вътрешната линия София-Варна.

"БСП поиска нови избори", пише Земя. Вестникът цитира декларацията на левицата при откриване на новия парламентарен сезон. БСП оставя 20 депутати в пленарната зала, останалите тръгват из страната, пише Сега. Не е ясно как ще процедира партията когато се разглеждат нейни законопроекти или важни текстове като държавния бюджет. Вестникът подчертава, че ГЕРБ се съпротивлява на Борисов за министерските оставки. Стандарт отбелязва, че ГЕРБ ще гласува за оставките, ако премиерът ги предложи.

"Парламентът разделен на две в първия пленарен ден", коментира Труд. За утрешния Ден на Съединението, депутатите си гласуваха четиридневен уикенд, допълва вестникът.

Депутатът Искрен Веселинов от коалиция "Обединени патриоти" се зарича, в интервю за Сега, той и колегите му да опазят коалицията цяла.  Веселинов е заместник-председател на патриотичната коалиция, заплашена от разпад преди дни.

Според заглавие в левия Дума, скандалите в "Обединени патриоти" продължават с пълна сила. Оказа се, че председателят на парламентарната група Волен Сидеров е напуснал Народното събрание веднага след като се е регистрирал в първия работен ден след лятната ваканция. Депутати от формациите в коалицията нямат идея защо Сидеров не е произнесъл реч, както останалите лидери на партии.

24 часа пише, че жители на силистренски села колят прасетата си заради угрозата от африканска чума. Подобни мерки предприемат и в Старозагорско.

Финансовият експерт Мика Зайкова коментира, в интервю за Монитор, че четиридневна работна седмица не е приложима за страната ни. Този вид организация на работа е подходяща само за развитите държави, на нас ни липсват кадри, мотивира се Зайкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!