Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"ГЕРБ тайно вдига здравната вноска", съобщава "Дума". управляващите се канят да въведат доплащане за лечение над 700 лева. Опозиционният вестник пояснява, че това е неофициална информация.

"Земя" също отделя място на първата си страница по темата със заглавието: "ГЕРБ ни налага нова здравна вноска от 12 лева месечно". Управляващите обмислят втори задължителен стълб в здравното осигуряване подобно на  пенсионния.

В рубриката "Наблюдател" вестник "Сега" пише: "БСП-опозиция, но само с популистки изхвърляния". Колкото е слабо управлението на Борисов, толкова куха е и патетиката на Нинова", се посочва в анализа.

"24 часа" предлага интервю със защитника на Григор Григоров, шофьорът на злополучния автобус, преобърнал се на пътя за Своге и погубил 17 души. Адвокат Христо Ботев казва, че няма законов механизъм шофьорът да задължи пътниците да ползват коланите.

"Телеграф" припомня катастрофата с обърналото се в Охридското езеро туристическо корабче и 15-те жертви. Девет години след катастрофата, изданието предлага разкази на оцелели и на близки на жертвите.

Два милиона евро струват две монети от археологическата находка, открита в края на август на нос Калиакра. За това пише днес "Стандарт". Археолозите се надяват да открият там и други ценни артефакти.

"Една пета повече българи почивали в курортите ни", пише "Монитор". Статистиката е спрямо миналата година, уточнява министърът на туризма Николина Ангелкова. В приходите оттогава спрямо сега има ръст от близо десет на сто, казва още тя.

"България развива уникален вид туризъм - без обществен превоз до огромен брой обекти", пише "Сега". "...липсата на транспортни услуги до забележителностите... допълва голямата мрачна картина и прави така, че българите да се чувстват като гости в родината си.", заключава авторът.

"Туроператорите предлагат почивка на море в Гърция за 25 лева на ден", информира "Труд". Схемата "на плаж за ден" е особено популярна в благоевградския регион.

"Веселин Марешки продава аптеките за 170 милиона лева", информира "24 часа". Председателят на партия "Воля" искал да се занимава само с политика.

"Труд" отделя много място в днешния си брой за така наречената "афера Карнобат". Четири са обвиненията срещу алкохолния бос Миню Стайков и други шестима арестувани - за участие в престъпна група, за данъчни измами, за пране на пари и за контрабанда.

Според информация на "Монитор", 30 ефективни присъди са произнесени това лято за търговия с фалшиви стоки. Ментетата се продават по курортите, делата били започнати миналата година. Става дума за нарушение на интелектуалната собственост при артикули като чанти, парфюми, колани.

"Страната ни е Елдорадо за млади таланти", заявява учителят по математика Любомир Любенов в интервю за "Стандарт". Той подготвя ученици за участие в международни състезания по математика. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!