Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Договорът от Преспа е в клинична смърт, заяви снощи заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски след заседанието на Изпълнителния комитет на партията, съобщава вестник "Нова Македония". 

Партията иска да бъде формирано служебно правителство с мандат 100 дни, допълва изданието. Същевременно Изпълнителният комитет на СДСМ снощи е провел заседание, на което е било решено, че след изразената воля на референдума депутатите в парламента трябва да финализират процесите, свързани с договора от Преспа. От партията констатирали, че ако няма друга опция, тогава ще бъдат насрочени предсрочни парламентарни избори. Вестник "Слободен печат" цитира изявлението на премиера Зоран Заев, че процесът е сериозен. Той отказал да отговори дали е имало комуникация с опозицията, отбелязва изданието.

Повечето гръцки издания коментират резкия спад на акциите на банките на Атинската борса вчера, които загубиха почти 9 процента от стойността си в края на борсовата търговия. "Нафтемборики" коментира, че спадът отразява продължаващото вече два месеца недоверие на инвеститорите към гръцките банки. За "Черна сряда за банките" пише "Катимерини". Според изданието сривът на банковите акции е причинен от масовите продажби от инвестиционни фондове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!