Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Комисия за парите на ин витро фонда

Снимка: архив

Да бъде определен съставът на комисията, която ще разглежда документите на кандидатите за финансово подпомагане на двойки и семейства с репродуктивни проблеми в Община Шумен. Предложението е внесено от съветника Наталия Стефанова за разглеждане на заседанието на Общинският съвет на 25 октомври.

В докладната записка се предлага председател на 7-членната комисия да бъде заместник-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова. За членове са предложени д-р Даниел Димов, д-р Стоян Тодоров, Петранка Петрова, Мария Маринова и Десислава Петрова.

Радио Шумен припомня, че през юли общинските съветници в Шумен приеха Правилник за финансово подпомагане на двойки и семейства с репродуктивни проблеми.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шуменци протестираха - неофициално

Шумен е поредният град, който се включи в протестите срещу правителството и мафията. Въпреки пропускът на организаторите от фейсбук групата "Шуменски юмрук срещу един тулуп" да внесат искане в Община Шумен, протест имаше, макар и неофициален. До ескалиране на напрежението и намеса на полицията не се стигна. Стотици се събраха на площад „Кристал“..

публикувано на 13.07.20 в 21:19

Спасени птичета

Три малки Черни бързолетчета са донесени днес в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен. Те са намерени на улица „Северна" в града. Пернатите нямат видими външни наранявания, но още са много малки и не могат да летят. Едното от птичетата е с проблем на дясното крило, но в добро общо състояние. Така птиците, донесени в..

публикувано на 13.07.20 в 17:05
Шумен, паметник

Втори протест в Шумен

„Да върнем Шумен на хората“ е мотото на протеста, организиран в Шумен от общинския съветник Добромир Драев. Той призовава всички шуменци да се обединят без значение от цвета и етноса им. В социалните мрежи общинският съветник е написал: „През 2013 г. след бурни протести изпратихме едно правителство в забвение. Днес, 7 години по-късно, държавата се..

публикувано на 13.07.20 в 16:59

Светлина за стадиона

Стадионът във Велики Преслав ще има осветление. 24 лампи ще бъдат монтирани над игрището, пистата и спомагателните площадки. Първите 10 от тях вече са доставени. Община Велики Преслав и доброволци работят за възстановяване на осветлението, което не действа от 1970 година. Администрацията осигурява материалите, общинското предприятие за ремонт и..

публикувано на 13.07.20 в 16:27

Ярка комета в небето над Шумен

Явления като кометата C/2020 F3 (NEOWISE ) може да видят само няколко пъти в живота на човек и сега е моментът за наблюдения, каза физикът от Пенчо Маркишки от астрономическата обсерватория. Той изпрати снимки на кометата, направени снощи от района на шуменската обсерватория на Шуменското плато. Такава ярка комета, не е наблюдавана от..

публикувано на 13.07.20 в 14:57

Прием за свободните места

Прием на документи за свободните места в 29 специалности обявява Шуменският университет. Кандидатите могат да участват в класирането с оценка от конкурсен изпит от висшето училище в Шумен или друг университет или с оценка от матура. Те могат и да се явят на изпит на 24 юли. Документи се приемат от днес до 25 юли в Центъра за..

публикувано на 13.07.20 в 14:38

Природо-математическата отново най-желана

На първите три места по бал на приетите след 7 клас ученици в област Шумен се нареждат три от паралелките на Природоматематическата гимназия в областния град. Това сочи справката на РУО след първото класиране. Водеща с максимален бал от 495 точки е паралелката "Математика и информатика", следвана от "Биология, химия и немски език" -  с 487 точки и..

публикувано на 13.07.20 в 13:41