Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Сменяйте гумите, студът идва по-рано", предупреждава на първа страница "24 часа". Според климатолога проф. Георги Рачев в последната седмица на октомври ни очаква доста по-влажно време. Сняг ще вали на 21 срещу 22 октомври, но във високите части на планините в Западна България.

С повишаването на доходите българите ядат по-малко компоти и туршии, но нараства потреблението на трайни колбаси, ядки и кашкавал, пише вестник "Труд". По данни на Националния статистически институт разходите за алкохол и цигари са по-големи отколкото за дрехи и обувки. Междувременно според проучване на Асоциацията на индустриалния капитал в България над 60% от мениджърите у нас посочват, че в техните компании се очаква повишаване на заплатите догодина.

Трафикът в София може да намалее с въвеждането на повече и по-скъпи платени зони за паркиране. Около това мнение се обединиха експерти в кръгла маса, организирана от Съюза на архитектите в България, пише "Монитор". В столицата 1000 души разполагат с 680 автомобила, което означава, че в града има 1 милион коли.

"Фронт срещу Симеонов", това е водещото заглавие на вестник "Стандарт". Поводът е изказването на вицепремиера по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания. Премиерът Бойко Борисов поднесе извинения от името на цялото правителство. Майките обаче заплашиха с гражданско неподчинение, ако Симеонов не си отиде. БСП яхна скандала и оглави недоволството им, допълва вестникът.

"Влизането в банковия съюз и валутния механизъм няма да промени съществуващия паричен режим", уверява в интервю за "24 часа" управителят на Българската народна банка Димитър Радев. По думите му, няма опасност от висока инфлация по линия на паричния режим. Не трябва да се забравя обаче, че основен фактор за инфлацията у нас са международните цени, преди всичко на енергоносителите в момента, казва още Радев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!