Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ отхвърля обвиненията на БСП, че използват ВМРО, за да прикрият пропуските си в ДАБЧ

| обновено на 30.10.18 в 18:15
Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ отхвърлиха днес твърденията на левицата, че в случая с арестите в Държавната агенция за българите в чужбина се опитват да хвърлят отговорността върху по-малкия си партньор ВМРО, тъй като виждат заплаха за правителството.

На извънреден брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Маноил Манев подчерта, че принципната политика на ГЕРБ е всеки, който нарушава закона, да си поема отговорността.

„ГЕРБ е последователен…Всеки, който наруши закона получава своето място. Няма такива свещени крави в отношенията на ГЕРБ“, каза Манев. 

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ използват ВМРО, за да прикрият собствените си пропуски в Държавната агенция за българите в чужбина. Тя посочи, че информация за злоупотреби в Агенцията има от години, а цитираното френско журналистическо разследване е от края на миналата година.

"Имало е вътрешен формат, от български служби и никакви мерки. Защо сега? Толкова години се е знаело какво става там и се твърди, че ВМРО през всичките тези години е имало отношение към тези процеси. ГЕРБ, когато види заплаха за правителството, хвърля отговорността върху малкия партньор, веднага си изчистват образа и ето патриотите са виновни. Не, не. Вие управлявате заедно и заедно сте имали информация за тези процеси. Затова трябва да носите и отговорността заедно", каза Корнелия Нинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!