Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Не на вандализма!

С гневно обръщение излезе  днес младежката група „МЕГА-КРЕАТИВ“ в Силистра. Острото възмущение е от вандалската проява срещу все още недовършеното младежко пространство до Новата баня в крайдунавския град. Неизвестни злосторници са изцапали със спрей монтираните и боядисани от младежите пейки в малък парк на Силистра. Пейките са изработени в рамките на проекта „Щастливата пейка“ на младежката неформална група, осъществяван  съвместно с Областната дирекция на МВР в Силистра по линия на конкурсна сесия  "Младежта срещу насилието и наркотиците", финансирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинският съвет по наркотични вещества към Община Силистра. Девизът,  по който работят младите хора, е „НЕ на зависимостите! ДА на щастието!“. Младежите призовават всички, които разполагат с информация за злосторниците, да подадат сигнали до органите на реда или до младежката ни група. „На тези „модерни творци“ им  предоставяме възможност в най-кратки срокове да се свържат с нас и да поправят стореното доброволно”, се казва в обръщението.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Модерна апаратура за болницата

Нова апаратура и 100 броя безплатни изследвания за установяване на рак на гърдата получи Многопрофилната болница за активно лечение в Тутракан. Те са дарени от Сдружение „Виенски клуб”, което на своя двадесети благотворителен Виенски бал събра средства за апаратура за лечебните заведения във Видин, Лом, Свищов, Тутракан и Силистра...

публикувано на 05.08.20 в 08:56

По-добри условия в детски градини

Започнаха ремонтите на сградите на Детската градина „Свети свети Кирил и Методий“ в Главиница и на изнесената група в село Богданци. Стойността на строителните дейности е над 940 000 лв. В сградата в общинския център ще бъдат поставени PVC дограма, 10-сантиметрова външна изолация и хидроизолация на покрива, ще се монтира и нов котел за парно..

публикувано на 04.08.20 в 16:09

Новозаразени в Дулово и Нова Черна

Новите два случая на коронавирус в област Силистра са от Дулово и тутраканското село Нова Черна, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Заразените нямат връзка с досегашните семейни огнища в същите населени места. Издирват се контактните, за да може и те да бъдат изследвани. Инспекторите от РЗИ – Силистра продължават да правят тестове на..

публикувано на 04.08.20 в 11:22

Ден на градинаря

Денят на градинаря ще бъде отбелязан днес в алфатарското село Цар Асен. Празникът се организира за пета поредна година, съобщи за Радио Шумен кметът на Алфатар Янка Господинова. Ще се включат представители на читалищата, пенсионерските клубове и потребители на всички социални услуги, които се предлагат в общината. Местните жители ще покажат продукция..

публикувано на 03.08.20 в 11:52

Възстановяват линията Варна - Силистра

Изпълнението на автобусната линия Варна – Силистра се възобновява от днес, 1 август. За това информират от Община Силистра. От морската столица рейсовете ще тръгват в 12,30 ч., а от крайдунавския град – в 16,30 ч. Курсовете бяха спрени от 13 юли по искане на превозвача, като причините бяха извънредната епидемична обстановка и въведените..

публикувано на 01.08.20 в 11:35

Четирима митничари с COVID-19

Четирима служители на Граничния контролно-пропускателен пункт в Силистра са диагностицирани с COVID-19, съобщават от Областната администрация. Очаква се информацията да бъде отчетена утре в Единния информационен портал. През последните 14 дни са изследвани всички контактни в работните смени от трите институции на границата - Граничното полицейско..

публикувано на 31.07.20 в 14:59

Нов почетен гражданин

Бизнесменът Явор Георгиев е обявен за почетен гражданин на Силистра. Това стана на днешното заседание на Общинския съвет. „За“ номинацията гласуваха 27 съветници. Явор Георгиев е стопански ръководител и дарител с дългогодишна общественополезна дейност за общността, с постоянен и изключителен принос и заслуги за развитието на града. Той е сред..

публикувано на 30.07.20 в 18:07