Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дарение в памет на Тонка

Снимка: БГНЕС

1000 лева е дарила на приюта за бездомни животни в Шумен Искра Чернева. От близо година мястото, където се грижат за четириногите, носи името на нейната сестра- журналистката Тонка Петрова.

„Толкова голямо дарение не сме получавали, откакто аз ръководя приюта“ - каза за Радио Шумен директорката Дария Георгиева.

Тя уточни, че вече е поръчала храна за животните и доставката се очаква в понеделник. „В момента в приюта има 350 кучета и 15 котки, имаме нужда от гранули, защото през зимата дажбата на четириногите се увеличава“ - каза Дария Георгиева.

Тя призова отново шуменци да помогнат, като дарят храна. През ноември свои стопани в страната са намерили 7 кучета, дом в Германия са открили 21 кучета и 7 котки.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нарушена изолация

В Каолиново е заловен 29-годишен мъж от село Вълнари, който не спазвал наложената му карантина. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Той бил установен пред паспортна служба на гише за обслужване на граждани. По случая е започнала проверка.

публикувано на 26.05.20 в 11:42

Мъж под карантина прати четирима в болница

Четирима души са пострадали при пътен инцидент по пътя Шумен - Карнобат – Бургас на 22 май, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Малко преди 22:30 ч. водач на лек автомобил Уаз“ с шуменска регистрация при излизане на главния път близо до бензиностанция не пропуснал движещия се по път с предимство водач на друг лек автомобил..

публикувано на 26.05.20 в 11:38

Неизвестен наби шофьор

57-годишен водач блъснал две коли на ул. „Хан Крум“ в Шумен. Причината за инцидента е, че докато се движел на заден ход, неизвестен мъж отворил шофьорската врата и му нанесъл удари по лицето и тялото. Шофьорът загубил контрол над автомобила и блъснал две паркирани коли. По случая има заподозрян извършител, като установяването му продължава...

публикувано на 26.05.20 в 11:32

Строителен работник е новият случай

Още на 15 май е бил поставен под карантина руският гражданин, когото лекуват от COVID-19 в МБАЛ - Шумен, уточниха от лечебното заведение. Мъжът е на 59 години, за него се грижат специалистите от Инфекциозно отделение. Състоянието му е определено от медиците като средно увреден случай на пневмония. Мъжът е строителен работник.

публикувано на 26.05.20 в 09:42

Още 40 милиона за бизнеса

С над 40 милиона лева се увеличава бюджетът по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Програмата стартира преди малко повече от седмица със 173 млн. лева, като вече са постъпили над 22 хиляди заявления за финансиране. Бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хиляди лева..

публикувано на 26.05.20 в 09:20

Старт на приема

Електронната система за прием на ученици в първи клас в шуменските училища ще бъде отворена днес, напомнят от Община Шумен. На сайта на администрацията ще бъде поставен активен банер за достъп до платформата. Подаването на заявленията започва от 10.01 ч., като родителите могат да регистрират, редактират или отказват документи за прием...

публикувано на 26.05.20 в 09:12

Посланици на четенето

Учител от хуманитарната гимназия в Шумен е избран за посланик на четенето за учебната 2019/2020 г. В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост преподавателката по български език и литература в СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен Женя Маринова получи признанието за упорития труд и вдъхновението, вложени в работата с децата...

публикувано на 24.05.20 в 18:16