Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Храна и дрехи за бедни деца

4
Снимка: Община Ценово

Млади червенокръстци от Ценово зарадваха социално слаби семейства по повод Световния ден на добротата, който се отбелязва на 17 февруари.

В Основното училище „Христо Ботев“ приключи акция, в която раздадоха дарителски пакети на осем социално слаби млади семейства. Две от тях са от с.Караманово. Въпреки затрудненото си материално положение, родителите не са спрели децата си от училище или детска градина.

„Само за няколко дни събрахме много дрехи, обувки, хранителни продукти и консерви“, каза председателката на младите червенокръстци Александрина Владимирова. Помощите са предназначени не само за децата, но и за техните родители. Едното семейство в Караманово, което е с четири деца, получи и чаршафи. Младите червенокръстци се ангажираха и с набавянето на обувки за малките палавници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

137 одобрени кандидати

137 са одобрените кандидати за подмяна на отоплителните уреди по програма „LIFE“, съобщиха от общинската администрация в Русе.  В двумесечен срок от обявяване на резултатите одобреният кандидат за преминаване към отопление с природен газ представя в общината технически проект за газификация на имота, а при преминаване към отопление с..

публикувано на 07.10.24 в 13:16

Изложба за Апостола

Изложбата "Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш!" на Държавна агенция "Архиви", ще бъде открита днес в Университетската библиотека на Русенския университет. Експозицията е по повод на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски и е създадена от Държавен архив - Варна и Радио Варна, съобщи Толя Чорбаджиева,..

публикувано на 07.10.24 в 08:51

Беседи за родители

Поредното издание на Общинското училище за родители ще бъде на 15 октомври (вторник) от 10:00 ч. в зала „Култура“ на ул. „Цариброд“ 3. Това съобщават от община Русе. За лектори са поканени доц. д-р Свилен Досев - педиатър в УМБАЛ „Канев“, и д-р Венета Немецова - физиотерапевт педиатър   в УМБАЛ „Медика“. Те ще говорят за заместващото..

публикувано на 04.10.24 в 08:43

Усилен ремонт на моста

До около 20 октомври би трябвало да бъдат подменени всички 70 стоманобетонни панела в 200-метровия участък на Дунав мост при Русе, който се ремонтира в момента.  След това ще започне изпълнението на тротоарните блокове и полагането на хидроизолацията и асфалтовата настилка.  Очаква се всички тези дейности да приключат до края на ноември. В..

публикувано на 04.10.24 в 08:39

Ремонтът по график

Общо 167 стоманобетонни панела са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе, съобщават от Агенция „Пътна инфраструтура“. Работи се в отсечка с дължина от над 400 метра и строително-монтажните работи се изпълняват по утвърдения график. За осъществяване на връзката между новата пътна плоча и стоманените главни греди се монтира..

публикувано на 03.10.24 в 09:18

Рухна част от тавана на подлез

Част от тавана на един от най-натоварените подлези в Русе се срути, съобщи БНТ. Няма пострадали. От години пешеходната зона свързва хиляди живеещи на два от големите квартала в града.  Хората настояват за спешен ремонт или за алтернативна връзка, тъй като трябва да рискуват да минат през подлеза, за да не пресичат натоварения бул. "България". Община..

публикувано на 03.10.24 в 08:46

Градинки пред блоковете

Община Русе ще кандидатства с проект за озеленяване на междублокови пространства по Оперативна програма „Околна среда“. Целта е чрез озеленяване да се подобри качеството на въздуха на територията на общината.  Предвидено е проектът да обхване три квартала в Русе, както и булевардите „Липник“, „Цар Освободител“ и „Христо Ботев“.  Максималната..

публикувано на 02.10.24 в 08:37