Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вдигат спортен комплекс във Велики Преслав

Велики Преслав
Снимка: Радио Шумен

Започва изграждането на спортен комплекс във Велики Преслав. Проектът ще се финансира от Държавния фонд „Земеделие“ със 100 000 лева.

Първата му част включва изграждането на комбинирано спортно игрище, обясни кметът на Велики Преслав Александър Горчев.

"На терена ще се играе баскетбол, волейбол и футбол. Игрището ще бъде разположено в една паркова обстановка, която ще бъде пригодена през лятото за нощно използване с осветление. Ще има алейна мрежа, както и приспособления за достъп на хора с увреждания. Теренът се намира на изхода на града в посока Шумен. Зелената площ е малко терасирана. Ще бъде изградена подпорна стена", посочи кметът.

Има подготвена и втора част на проекта, която включва построяването на фитнес площадка, детска площадка и алеи за отдих.

"Очакванията ми са да финализираме изпълнението на всички дейности до края на годината", допълни Александър Горчев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нарушена изолация

В Каолиново е заловен 29-годишен мъж от село Вълнари, който не спазвал наложената му карантина. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Той бил установен пред паспортна служба на гише за обслужване на граждани. По случая е започнала проверка.

публикувано на 26.05.20 в 11:42

Мъж под карантина прати четирима в болница

Четирима души са пострадали при пътен инцидент по пътя Шумен - Карнобат – Бургас на 22 май, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Малко преди 22:30 ч. водач на лек автомобил Уаз“ с шуменска регистрация при излизане на главния път близо до бензиностанция не пропуснал движещия се по път с предимство водач на друг лек автомобил..

публикувано на 26.05.20 в 11:38

Неизвестен наби шофьор

57-годишен водач блъснал две коли на ул. „Хан Крум“ в Шумен. Причината за инцидента е, че докато се движел на заден ход, неизвестен мъж отворил шофьорската врата и му нанесъл удари по лицето и тялото. Шофьорът загубил контрол над автомобила и блъснал две паркирани коли. По случая има заподозрян извършител, като установяването му продължава...

публикувано на 26.05.20 в 11:32

Строителен работник е новият случай

Още на 15 май е бил поставен под карантина руският гражданин, когото лекуват от COVID-19 в МБАЛ - Шумен, уточниха от лечебното заведение. Мъжът е на 59 години, за него се грижат специалистите от Инфекциозно отделение. Състоянието му е определено от медиците като средно увреден случай на пневмония. Мъжът е строителен работник.

публикувано на 26.05.20 в 09:42

Още 40 милиона за бизнеса

С над 40 милиона лева се увеличава бюджетът по процедурата „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Програмата стартира преди малко повече от седмица със 173 млн. лева, като вече са постъпили над 22 хиляди заявления за финансиране. Бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хиляди лева..

публикувано на 26.05.20 в 09:20

Старт на приема

Електронната система за прием на ученици в първи клас в шуменските училища ще бъде отворена днес, напомнят от Община Шумен. На сайта на администрацията ще бъде поставен активен банер за достъп до платформата. Подаването на заявленията започва от 10.01 ч., като родителите могат да регистрират, редактират или отказват документи за прием...

публикувано на 26.05.20 в 09:12

Посланици на четенето

Учител от хуманитарната гимназия в Шумен е избран за посланик на четенето за учебната 2019/2020 г. В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост преподавателката по български език и литература в СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен Женя Маринова получи признанието за упорития труд и вдъхновението, вложени в работата с децата...

публикувано на 24.05.20 в 18:16