Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Децата в грижа за природата

Над 100 деца се включиха в инициативите на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен по повод Международния ден на биоразнообразието. Специалистите посрещнаха първокласниците от II Основно училище „Д-р Петър Берон“ по повод 22 май – Международния ден на биологичното разнообразие. Малчуганите се запознаха с работата на инспекторите и получиха ценни съвети как да се грижат за природата и да я пазят чиста. Те имаха възможност да разгледат Червената книга на защитените видове, участваха в забавна игра за разпознаване на здравословни храни и получиха подаръци - книжки, грамоти и ябълки.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Снежни преспи към Мараш

Силният вятър е причината за честите навявания и образуването на снежни преспи от Дивдядово към село Мараш, по пътя от околовръстното към село Васил Друмев, между селата Кладенец и Друмево. Това съобщават от община Шумен. Създадена е организация за непрекъснато дежурство с техника от фирмата "Автомагистрали - Черно море“, която е отговорна за..

публикувано на 27.01.21 в 12:23

Десетки без ток и вода

Тежкият и мокър сняг създава проблеми с електрозахранването на територията на област Шумен. По данни на „Електроразпределение Север“ към 9:30 часа днес без ток са 24 населени места в областта. Екипите на дружеството работят на място, очаква се авариите да бъдат отстранени поетапно до ранния следобед днес.   Всички републикански пътища са..

публикувано на 27.01.21 в 11:52

Пожарната вади закъсали в преспите

10 души са били евакуирани от пет автомобила, закъсали между селата Велино и Живково. Хората са били извадени от закъсалите коли от екип на пожарната. Това съобщиха от полицията в Шумен.Там е бил получен и сигнал лошото състояние на пътя между Черноглавци и Венец. Приет е бил и сигнал за инцидент на пътния възел „Диамант“. Органите на реда..

публикувано на 27.01.21 в 11:40
Теренът за завод за боклук

Няма да горят боклук край Шумен

Разтрогната е сделката за продажбата на земята в кв. “Дивдядово“, на която немски инвеститори искаха да строят завод за преработка на отпадъци. Това заяви за Радио Шумен Силвия Кирилова, председател на Училищното настоятелство на ОУ „Панайот Волов“, чиято собственост е теренът. През октомври миналата година инвеститорите са поискали удължаване на срока..

публикувано на 27.01.21 в 11:31

Ден без жертви на COVID-19 в Шумен

121 души са на лечение с тежка коронавирусна инфекция в шуменската болница към 10.30 ч. тази сутрин, съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. 100  от тях са с доказан COVID-19, а останалите все още чакат резултат от тест. В интензивно отделение има 5 пациенти, от които 4 са интубирани. Вчера са приети 4 души, а 8..

публикувано на 27.01.21 в 10:45

Десетки села без ток

Към момента 24 са населените места без електрозахранване на територията на област Шумен и 2 на територията на област Търговище. Това съобщиха за Радио Шумен от електроразпределителното дружество. Заради тежката зимна обстановка има множество аварии от паднали обледени дървета върху електропроводите.   Екипите на "Електроразпределение..

публикувано на 27.01.21 в 10:28

Паднало дърво блокира улица

Временно е затруднено движението по улица „Съединение“ в Шумен в близост до кръстовището със Сити център. Причината е отрязано дърво, което е пречело на движението. Работници на общинското предприятие са на място и вече разчистват. Има и екип на полицията.

публикувано на 27.01.21 в 10:16