Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Битка на бандите

4
Снимка: Радио Шумен

Тридневен фестивал „Шумен рок“ организират в края на тази седмица „Рок общество“ и Община Шумен. В събитието в парк „Студенстки“ ще участват 15 групи. В петък (14 юни) входът ще е свободен. Тогава ще се проведе Battle of the bands – Битка на бандите, в която ще участват млади или непознати за шуменската публика групи, каза един от организаторите Емил Василев от „Рок общество“.

"Групите имат 40 минути на разположение, като времето започва да се отброява от момента, в който се качат на сцената. Групите излизат, дават най-доброто от себе си. След това излиза "Черно фередже" и през това време се решава коя група ще свири на следващия ден преди хедлайнерите, за да я види отново публиката", посочи той. 

Хедлайнери в следващите две вечери на фестивала са Dark Blue Inc. и Saints’n’Sinners. Сред другите участници във феста са Стенли и Бараби Блус Бенд.

Еднодневният билет ще струва 15 лв., а този за двете вечери – 25 лв. Пропуски се продават в мрежата на Eventim.

Всяка вечер входът на парк „Студентски“ за публиката – откъм Шуменския университет, ще отваря в 17 ч., а първата група ще излезе на сцената в 18 ч. Изпълненията ще приключват в 23 ч. заради изискванията за нощен шум, съобщиха организаторите. В най-ниската част на парк „Студентски“ ще има обособена и кемп зона за палатки и кемпери.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Две американки в Шумен

Две талантливи изпълнителки от Америка предизвикват любопитството на шуменската публика тази вечер от 18.30 ч. Елора Грейс Ленкоски е диригент от Съединените щати, а оперната певица Патриция Трухано Грандос е от Мексико. В биографията на Елора е записана бакалавърска степен в Музикалния институт в Кливланд, като паралелно изучава оперно пеене,..

публикувано на 20.02.20 в 13:04

Нидал Алгафари с "Рано или късно"

Представяне на романа „Рано или късно“ на Нидал Алгафари ще има в Народно Читалище „Добри Войников“ в Шумен. Авторът е български режисьор, писател и PR, бивш изпълнителен директор на БНТ. Работил е в студентското предаване „Ку-ку“ и в Шесто управление на Държавна сигурност. Автор е на книгите „Боже, защо господ лъже“, „Алах, милост нямаш ли“, „Любиш..

публикувано на 19.02.20 в 11:04

"Зима" в Силистра

Колективна изложба със заглавие „Зима“ ще бъде открита в Силистра. Организатор е Дружеството на художниците в дунавския град. Откриването на експозицията е днес от 17:00 часа в Художествена галерия Силистра. Входът е свободен. В изложбата са включени общо 55 картини в жанровете натюрморт, пейзаж и рисунка. Автори на платната са 14 художници от различни..

публикувано на 18.02.20 в 13:12
Жулиета Великова

Любовни откровения в стихове

„Вричане“ си нарича първата стихосбирка с любовна лирика на Жулиета Великова от Добрич. Пиша стихове от години и се радвам, че успях да събера около 70 от любовните ми откровения в стихосбирка“, каза поетесата. И още „Любовта трябва да бъде безусловна“.  За поезията и за любовта с Жулиета Великова разговаря Мина Денева.

публикувано на 17.02.20 в 09:50
Симеон Гошев

Симеон Гошев: Има композитори, които очакват своя Ренесанс

"Печеленето на една награда вече няма тази роля на единственото нещо, от което един млад музикант има нужда, за да започне неговата световна кариера", казва Симеон Гошев. Тази вечер шуменската публика ще се срещне за пореден път с пианиста, който ще солира при първото изпълнение на третия клавирен концерт на Бела Барток в Шумен под диригентството на..

публикувано на 13.02.20 в 14:48
Светломир Златков

Светломир Златков: Не можеш да си купиш миниоркестър за вкъщи и да се упражняваш

Само няколко седмици след като получи награда от Конкурса за оркестрови диригенти на Европейския съюз, младият шуменски диригент Светломир Златков застава пред пулта на шуменската Симфониета в концерт под мотото „От сърцето на Европа“ днес от 18.35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“. Светломир Златков вече е дирижирал Виенския радиосимфоничен оркестър,..

публикувано на 13.02.20 в 11:53

Концерт на шуменската Симфониета

Диригентът Светломир Златков и пианистът Симеон Гошев ще участват в концерта на шуменската Симфониета утре вечер. В програмата на събитието са включени увертюрата „Прометей“, Седма симфония на Бетовен, симфоничният цикъл „Румънски танци“ и третият клавирен концерт на Бела Барток, който ще има премиера пред шуменската публика. Диригентът..

публикувано на 12.02.20 в 16:45