Сесията - без групата "За Шумен"

Добромир Драев
Снимка: Личен архив

Общинските съветници от групата „За Шумен” Добромир Драев, Бисерка Йовчева, Ася Аспарухова, Даниела Русева и Христофор Крумов отказват да участват в свиканата днес извънредна сесия на Общинския съвет.

В писмо до медиите Добромир Драев пише: "Оказа се, че управителят на ВиК отказва участие в сесията, както и че няма да изпрати представител на дружеството, който да отговаря на поставените от съветниците въпроси. Точка 2 – изслушване на управителя на дружеството, фигурира в дневния ред на сесията, без да е попитан предварително дали ще дойде на заседанието или не. При това положение сесията става безпредметна“.

„Свикването на извънредна сесия при нарушаване на законовите норми за срокове и внасяне на докладни записки е отново опит за хвърляне на прах в очите на хората по този толкова важен социален проблем, какъвто е проблемът за водата. Очевидно гузната съвест на управляващите в Община Шумен от ГЕРБ и подкрепящите ги партии ги кара сега да заиграват с този толкова важен за хората социален проблем.  Гласуването за най-високата цена на водата в България бе лесно за управляващите от ГЕРБ и подкрепящите ги партии и съветници, но след това гласуване хората трябва да се гледат в очите. А това вероятно никак не е лесно за тези колеги, които направиха компромис със съвестта си. Многократните ни изявления и обяснения, че приемането на бизнес плана означава значително повишаване на цената на водата при лошо качество, чести аварии и липса на санитарно-охранителна зона, бяха посрещнати „на нож” от гласувалите „за” най-високата цена на водата. Поради тези причини не желаем да участваме в  сесия, която според нас ще бъде демонстрация на загриженост, но без реални ползи за съгражданите ни“, е позицията на групата „За Шумен“


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пияни и дрогирани на прицел

Проверки за пияни и дрогирани водачи се провеждат от днес до края на седмицата в цялата страна. За това информират от Областната дирекция на МВР – Шумен. Според статистиката, шофирането след употреба на алкохол или наркотици е една от трите основни причини за тежки инциденти със загинали по пътищата на Европа. По време на специализираната..

публикувано на 09.12.19 в 13:19

В пълна готовност

Пълна готовност за работа при зимни условия декларираха днес институциите и кметовете на населени места в община Велики Преслав. Сключени са договори за почистване на четвъртокласната пътна мрежа и на улиците във всички села. В града дейността е възложена на общинската фирма БКС, която разполага с пет снегопочистващи машини. Приоритетно ще се..

публикувано на 09.12.19 в 12:35
Велики Преслав

Скандални маневри във Велики Преслав

С решение на Върховния касационен съд е възстановена на работа за втори път на една и съща длъжност управителката на Семейно-консултативния център във Велики Преслав Даниела Николова. Тя е върната на работа, но вече го няма Центърът, който управляваше. Историята не е дълга, но нейният финал коства много нерви и излишно похарчени 16 000 лв...

публикувано на 09.12.19 в 12:27

Нови гори в Паламара

100 декара ще залесят през 2020 година служителите на ДЛС-Паламара, съобщи зам.-директорът на стопанството инж. Рина Димитрова. Половината от площите ще бъдат с нови гори, а при останалите ще бъдат попълнени терени, при които залесяването е извършено в предходни години, но не е получено 100% прихващане на фиданките. 45 декара нова гора..

публикувано на 09.12.19 в 11:30

Пунктове за живи елхи

Пунктове за закупуване на живи елхи в рамките на благотворителната кампания „Посади надежда“ ще има в Шумен, Разград, Търговище и Силистра. Каузата на кампанията тази година е подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. По пет лева от продажбата на всяка елха, предоставена от горските предприятия, ще бъдат дарени за кампанията. Тя стартира..

публикувано на 09.12.19 в 11:12
Шумен, паметник

Хотел на морето изпревари паметника

Мемориалният комплекс "Създатели на българската държава" в Шумен се класира на второ място в Годишните награди за туризъм. Първа позиция зае обект, чието име дори не е българско - Хелена Резорт, к. к. "Слънчев бряг". Паметникът събра 37,88% от гласовете на българите в категорията „Туристическа атракция и устойчивост на инвестицията“, където..

публикувано на 09.12.19 в 08:44

Промяна в движението

В Шумен се въвежда временен режим със спиране на движението по някои части от ул. „Петър Парчевич“: в участъка от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Братя Миладинови“; от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и кръстовището на ул. „Петър Парчевич“ и ул. „Васил Априлов“. Движението там се спира от 9.12. до 13.12. включително...

публикувано на 09.12.19 в 07:33