Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иновативни силистренски училища

Три силистренски училища са обявени за иновативни за учебната 2019/2020 година, съобщават от общинската администрация.

Това са Езиковата гимназия „Пейо Яворов“, Средното училище „Дръстър“ и Природо-математическата гимназия „Свети Климент Охридски“.

Решението на Министерския съвет е взето в резултат на представени от учебните заведения проекти за иновации.

Те се стремят към разработване и въвеждане на иновации в организацията или съдържанието на обучението, организиране на нов и усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване.

Описаните иновативни процеси в училищните проекти ще бъдат с продължителност до 4 години. За цялата страна за иновативни са обявени 395 училища от 113 населени места.


ВИЖТЕ ОЩЕ

1207 под карантина в Силистренско

В област Силистра без оплаквания е приключила проведената в домашни условия карантина за 587 души. В момента под наблюдение и 14-дневна домашна карантина в седемте общини са 1207 лица, пристигнали от страни с разпространение на COVID-19. Днес – 8 април, се очаква да заработи уеб-базираната система за достъп на РЗИ, Областната дирекция на МВР,..

публикувано на 08.04.20 в 11:25

Пазар при драконовски мерки

Общинският пазар в Силистра продължава да работи при спазване на всички изисквания за дезинфекция и за недопускане струпване на граждани. За това информират от местната администрация. Предстои да бъдат формирани два потока на вход – изход на подходящите за целта алеи. Пазарните маси трябва да са на отстояние 2 метра една от друга. С цел..

публикувано на 07.04.20 в 14:40

Нов асфалт в града и селата

24 улици в Силистра и в селата от общината се асфалтират в момента. Дейностите се извършват с 2 милиона лева, отпуснати целево с постановление на Министерския съвет през миналата година. Приключила е работата по подходите към офиса на Националната агенция за приходите – Силистра, към гробищния парк и централната алея, в междублокови пространства и..

публикувано на 07.04.20 в 09:58

1 158 под карантина

Под карантина в Силистренско са 1 158 души. За други 545 души тя вече е приключила. Това съобщиха от Областната администрация.    Продължава изпълнението на всички противоепидемични мерки.  Доброволци от БЧК в Силистра извършват обиколки из града с призив хората да се приберат по домовете си. Отдел „Инспекторат“ всеки ден контролира спазването на..

публикувано на 06.04.20 в 19:44

По-малко автобуси

Спират се част от автобусите по линията Силистра – Айдемир – квартал "Татарица". Това съобщават от Община Силистра. Мярката е заради въведените противоепидемични мерки в страната. До отмяната на бедственото положение няма да се движат автобусът, който тръгва от „Татарица” в 20 ч., и автобусът от Силистра за квартала в 20,30 ч.

публикувано на 06.04.20 в 16:54

Подкрепа за всеки в Силистра

Разширен е обхватът на услугите, предоставяни от Домашния социален патронаж и Патронажната грижа в Силистра, напомнят от Общината. Целта е в условията на извънредно положение да се подкрепят всички нуждаещи се хора. От възможността могат да се възползват самотноживеещи възрастни, без близки и роднини в същото населено място; хора с увреждания,..

публикувано на 06.04.20 в 16:49

Детски рисунки за лекари

Община Силистра ще подари на здравни служители над 50 детски рисунки. Поводът е 7 април – Световен ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти. Рисунките са по инициативата "Всичко ще се оправи!" на деца и ученици от детски градини и училища на територията на община Силистра. Творбите са предоставени със съдействието..

публикувано на 06.04.20 в 12:09